Jahorina okupila više od 9.000 posjetilaca na "Festivalu 84."

Radiosarajevo.ba
Jahorina okupila više od 9.000 posjetilaca na "Festivalu 84."
Festival 84 / Jahorina

Više od 9.000 posjetilaca provodilo se tokom jučerašnjeg dana i noći na nekoliko lokacija širom prebukirane Jahorine, gdje se ovog vikenda održava premijerni Festival 84, novi zimski član Exitove regionalne porodice, saopćili su organizatori.

Nakon što je u četvrtak Bojan Križaj originalnom olimpijskom bakljom upalio festivalski plamen na Jahorini, pozitivna energija koju je ovaj simbolički čin pokrenuo prenijela se na jučerašnji, zvanično i prvi dan u kojem je počela sa radom spektakularna glavna bina Festivala 84.

Publika iz svih krajeva regiona, te ukupno iz oko 20 zemalja, jučer se provodila uz brojne svjetske i regionalne muzičke zvijezde na maratonskim partijima koji su trajali gotovo 24 sata bez prestanka, od 11 prije podne u petak, sve do 10 ujutro u subotu.

Status vodećih zvijezda festivala sa lakoćom su potvrdili holandske DJ zvijezda Joris Voorn i Patrice Baumel, te slovenački tehno otac Umek, koji su uzavrelu atmosferu unutar velike montažne hale, specijalno sagrađene za potrebe festivala, doveli do vrhunca.

Prije njih, publika je oduševljeno dočekala vodeće regionalne hip-hopere Bad Copy, Frenkie, Kontra & Indigo i Helem Nejse, dok su tokom dana Marko Nastić i Dejan Milićević napravili najbolju dnevnu žurku, kojoj i slaba kiša nije mogla ništa. Program se nastavlja u još snažnijem tempu i danas jer se i na dnevnim žurkama širom planine, kao i večeras na glavnoj bini, očekuje najveći broj posjetilaca.

"Večeras na Olympic glavnoj bini odjekivaće rok rifovi kultnog Van Gogha, da bi nakon njih nastupili Asian Dub Foundation koji ne kriju oduševljenje što ponovo nastupaju pod okriljem Exita! Odmah zatim, britanski hitmejkeri Sigma raspametiće publiku, a slijede i nastupi ruskih zvijezda Filatova & Karasa, kao i Mahmut Orhana i Burak Yetera", saopćeno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije