Jadranka Kosor na meti napada zbog podrške filmu Jasmile Žbanić

12
Radiosarajevo.ba
Jadranka Kosor na meti napada zbog podrške filmu Jasmile Žbanić
FOTO: Radiosarajevo.ba / Jadranka Kosor - Jasmila Žbanić

Nakon veoma izazovne godine za filmsku industriju i više odgoda, Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti objavila je popis ovogodišnjih nominacija za Oscare.

Među njima našla se i sarajevska rediteljica Jasmila Žbanić, odnosno njen film "Quo vadis, Aida?" o genocidu u Srebrenici, a koji se našao u utrci za najbolji strani film.

Nakon što je srbijanska glumica Milena Radulović otvoreno podržala bosanski film preko društvenih mreža podijelivši fotku na Instagram storiju - napadi ljudi na nju ne prestaju.

Na sličnom odaru našla se i Jadranka Kosor. Bivša premijerka Hrvatske našla se na udaru nakon što je na Twitteru čestitala rediteljici Jasmili Žbanić.

Njene dvije objave na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Bravo Jasmila Žbanić! Quo vadis Aida! Za istinu i pravdu", napisala je prvo Jadranka Kosor, da bi zatim objavila i drugi tweet.

"Jučer sam ovdje čestitala J. Žbanić čiji je sjajan film Qou vadis, Aida, ušao u najuži izbor za Oscara. Koliko me uvreda obasulo zbog toga, prostih i ograničenih ljudi. Zato opet; čestitam. Sigurna u Oscara. Zbog istine i pravde", dodala je Kosor u drugom tweetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije