Izostavljeni bitni datumi: Zašto škole ne obilježavaju dan mentalnog zdravlja u KS?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Tako je

Ne obilježava se dan borbe protiv fašizma, ni jedan dan vezan za ekologiju, samo ono što je Hoti lično bitno. Skidam kapu nastavnici koja je o ovome javno istupila jer će sigurno imati problema zbog toga.

To je

daleko najbitnije ,jer je glavni grad pun .....a

Datumi

Draga profesorice,da li ste i prethodnih godina objavljivali brošure ,publikacije, i sl.za sve pobrojane datume?Naravno da sve navedene datume treba obilježiti na prikladan način ,ali ,valjda,postoje i aktivi prosvjetnih radnika koji mogu predlagati i upućivati inicijative prema nadležnom ministarstvu?Ipak je to stvar dogovora prosvjetnih radnika, a ne da ministarstvo samo predloži datume .Tako bi se izbjegle polemike zašto ovaj,zašto ne onaj datum,a svi datumi su ,naravno,bitni! Niti u jednoj normalnoj državi samo ministarstvo ne treba da donosi dekrete i odluke koje su od općeg značaja. Vi ste ove godine pripremili prikladan *****ijal,sto je svakako vrijedno pažnje ,ali sada držati tirade tko je zakazao i zašto, je neumjesno!Potrebno je djelovati i bez naredbi i dekreta,a obilježavanje nekog značajnog datuma ,obiljezavat će se i bez oficijalnog proglašenja datuma!Ponekad sami trebamo biti proaktivni,ili je možda neka naknada i pohvala u pitanju?

Sar

I JU Srednja medicinska Skola-Jezero je obilježila ovaj datum obilaskom korisnika Doma Nahorevo - ima na Dom Nahorevo FaceBook stranici

Error

Zato sto bi se kad tad skontalo da su skole saucesnicpi u mentalnom unistavanju djece kroz generacije Zato sto im unistavaju orginalnost i karakter zato sto su nesposobni niti dovoljno kreativni da se izbore sa svakim talentom ponoaosob Zato sto su danasnje generacije zloupotrebom tehnologija doveli na rub nepismenosti tako sto su im unistili fokus koncentraciju volju i zelju za napredovanjem u vjestinama da bi stvarali svojim rukama uz koristenje maksimalne motorike svakog zgloba i misica u saci Zato sto su mentalni teroristi i zlocinci Cast izuzecima ali ti izuzeci su vecinom starije generacije ucitelja nastavnika i profesora koje su s ljubavlju radile svoj posao u zelji da odgoje , vaspitaju i nauce dijete da bude covjek prvenstveno a potom sve drugo

Datumi

>>Zato sto bi se kad tad skontalo da su skole saucesnicpi u mentalnom unistavanju djece kroz generacije Zato sto im unistavaju orginalnost i karakter zato sto su nesposobni niti dovoljno kreativni da se izbore sa svakim talentom ponoaosob Zato sto su danasnje generacije zloupotrebom tehnologija doveli na rub nepismenosti tako sto su im unistili fokus koncentraciju volju i zelju za napredovanjem u vjestinama da bi stvarali svojim rukama uz koristenje maksimalne motorike svakog zgloba i misica u saci Zato sto su mentalni teroristi i zlocinci Cast izuzecima ali ti izuzeci su vecinom starije generacije ucitelja nastavnika i profesora koje su s ljubavlju radile svoj posao u zelji da odgoje , vaspitaju i nauce dijete da bude covjek prvenstveno a potom sve drugo ka Error<<A ,ne,naši prosvjetni radnici se bave svim i svačim ,samo ne onim zasta su plaćeni tj.svojom strukom!Kakvi su to prosvjetni radnici ,koji kao i njihovi učenici “vise “po društvenim mrežama !To je klasično pomodarstvo i primitivizam.Pravdaju se savremenom tehnologijom i ismijavaju starije,kao ne služe se dovoljno tehnološkim dostignućima !Samo neka odgovore,koje su bolje rezultate postigli educirajući djecu , je li uspjeh proizvoditi generacije funkcionalno nepismenih,poluobrazovanih ,kao sto su i oni sami?Cast izuzetcima kojih naravno ima: sposobnih,kapacitiranih ,pismenih i etičnih prosvjetara!!!Tragikomicno je da je u ovom vremenu razlika između prosvjetara i njihovih učenika je skoro pa identična !

/ Najnovije