Iz UNICEF-a objavili bolnu priču djevojčice (6) iz Ukrajine kao opomenu

2
Radiosarajevo.ba
Iz UNICEF-a objavili bolnu priču djevojčice (6) iz Ukrajine kao opomenu
Foto: Facebook / UNICEF / Djevojčica Milana

UNICEF je na terenu i pojačava napore da osigura kontinuiranu isporuku vode, medicinskih potrepština i ostalu nužnu humanitarnu pomoć te psihosocijalnu podršku za djecu u Ukrajini. Nažalost, očekuje se da će potrebe samo rasti.

Procjenjuje se da je 7.5 miliona djece u Ukrajini suočeno s krizom koja predstavlja prijetnju njihovim životima. Vatra iz teškog oružja već je oštetila domove, vodovode i škole, a desetine hiljada porodica su u opasnoti.

UNICEF je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio jednu od priča koja nikog ne može ostaviti ravnodušnim.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Šestogodišnja djevojčica Milana povrijeđena je uslijed granatiranja u Ukrajini, a njena majka je poginula.

"Bez hitnog okončanja rata u Ukrajini, koliko će još nevinih života biti izgubljeno? Koliko je još djece ranjeno ili traumatizirano?

Šestogodišnja Milana se oporavlja od operacije na nogama u dečijoj bolnici u Kijevu nakon što je povrijeđena u napadu. Zahvaljujući predanim doktorima, njene rane će zacijeliti, ali smrt njene majke ostavit će ožiljke za cijeli život.

Dok UNICEF isporučuje medicinske potrepštine za spašavanje života bolnicama širom Ukrajine kroz rat i COVID-19, djeci je sada potreban mir", navodi se u poruci UNICEF-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije