Iz Ski-kluba Bjelašnica odgovorili na pismo unuke Alije Izetbegovića: "Nije tačno"

20
Radiosarajevo.ba
Iz Ski-kluba Bjelašnica odgovorili na pismo unuke Alije Izetbegovića: "Nije tačno"
Photojoiner / Šta se desilo na Bjelašnici?

Selma Gičević, unuka Alije Izetbegovića poslala je jučer otvoreno pismo Maliku Hadžimešiću, predsjedniku ski-kluba Bjelašnica, organizatoru takmičenja Srebrna lisica koje je proteklog vikenda održano na ovoj planini.

Kako je navela, povod za to je bilo "javno vrijeđanje porodice Alije Izetbegovića putem razglasa tokom takmičenja".

Kako je napisala, navodno je voditelj programa, čiji glas se čuo putem razglasa u dolini "Babin Do", izgovorio sljedeće:

"Takmičenje se zove Srebrna lisica, a ne Srebrena malina; da ne bude zabune, molim vas… rado bismo mi primili donaciju i od Srebrene maline… Ah, ti Izetbegovići…a Malina, nisu nam ni ponudili…. kažu, jedna mala familija… jedna, al’ aha... jedna od njih pet je danas tu… hej, jedna od tih pet porodica! Šta bismo tek da ih je više?"

Danas su se oglasili iz ski-kluba Bjelašnica, s namjerom da, kako su napisali u saopćenju koje potpisuje dr. spec. Malik Hadžimešić, demantuju navode pisma.

Njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

"Skijaški KUP Srebrna lisica je jedna od najznačajnih regionalnih sportskih manifestacija, koji se održava već trinaesti put na Bjelašnici. Svrha ove manifestacije je promocija zdravog života i sporta, a nikako nije imao, niti će imati notu bilo kakvog poziva na hajku i širenja govora mržnje.

Želimo naglasiti da voditelj, koji je moderirao manifestaciju, nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika Kupa, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora. Srebrena malina je spomenuta iz publike kao doskočica u kontekstu sponzorstva, na što je voditelj odgovorio: 'Ovaj put to nije Srebrena malina ali jesu...', te su nabrojana imena naših prijatelja.

Cilj Ski Kluba Bjelašnica je isključivo i samo promocija sporta i zdravog života, te izgradnja vrhunskih sportista koji će predstavljati našu zastavu u svijetu", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije