Isaković: Rekla sam mu da ću sve ispričati, ako još nekog povrijedi

1
Radiosarajevo.ba
Isaković: Rekla sam mu da ću sve ispričati, ako još nekog povrijedi
Foto: Alo.rs / Merima Isakovic / Branislav Lecic

Nakon ispovijesti poznate glumice Merime Isaković za Nedeljnik, oglasili su se mnogi, njeni prijatelji i kolege, advokati, brojni (ne)pozvani analitičari, ali i komentatori na društvenim i drugim mrežama.

Danijela Štajnfeld predvodila je kolonu zahvalnih za to što je poslije 43 godine Merima Isaković ispričala potresnu epizodu iz svog života u kojoj je pretrpjela seksualno napastovanje od strane poznatog glumca i bivšeg ministra Branislava Lečića, piše Nedeljnik.

Prema njenoj tvrdnji, ona je "samo" održala riječ.

"Rekla sam mu da mu opraštam, ali da ću, ako povredi samo još jednu ženu, sve ispričati. Ja sam svoju reč održala, Branislav Lečić očigledno nije".

Tužilaštvo pokreće istragu

Ona je istakla da je spremna i da svjedoči u procesu suđenja protiv Lečića ako bude pokrenuto, a Nova.rs piše da prema njihovim saznanjima tužilaštvo, ipak, pokreće istragu protiv glumca.

Krivična prijava protiv Branislava Lečića, povodom optužbi njegove mlađe koleginice, glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao, biće podnesena je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, prenosi Nova.rs.

Danijela Štajnfeld, mlada srpska glumica, prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi.

Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznijela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Hoće li proći bez sankcija?

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma utjecajna u svetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije želela da otkrije, smatrajući da je od tada prošlo dosta vremena i da će takav čin biti teško dokaziv.

Nova.rs piše da su naslovna strana i velika ispovijest Merime Isaković u novom broju Nedeljnika o tome da je Lečić seksualno napastovana prije 43 godine. U tom je slučaju došlo do apsolutne zastarjelosti.

Ipak, iako je javnost mislila da će Lečić proći bez posljedica u slučaju Štajnfeld, Isakovićeva je poručila da je spremna da svjedoči i njena ispovijest je preokrenula događaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije