"Intercity teatar projekt" nagradu donio u BiH

Radiosarajevo.ba
"Intercity teatar projekt" nagradu donio u BiH
European Prevention Award je nagrada koju Pompidou Grupa pri Vijeću Europe svake dvije godine dodjeljuje za tri najuspješnija projekta u oblasti univerzalne prevencije ovisnosti o drogama.

U 2016. godini od 47 prijavljenih, odabrani su projekti iz Portugala i Izraela, te Intercity teatar projekt koji je prvi put ovu nagradu donio u Bosnu i Hercegovinu.

Udruženje NARKO-NE ovaj projekt realizira već deset godina. Do sada je više od 200 srednjoškolaca iz 26 bh. općina učestvovalo u projektu.

Srednjoškolci i srednjoškolke kroz teatarsku predstavu obrađuju neke od problema i izazova koji se postavljaju pred mlade na putu odrastanja.

Predstavu prikazuju vršnjacima i svim zainteresiranim za dobrobit mladih, u zajednicama iz kojih dolaze. Kroz prateće diskusije ili radionice potiču gledaoce na razmišljanje o rizicima eksperimentiranja karakterističnog za tinejdžerske godine, ali i o važnosti podrške porodice, škole i vršnjaka, kako bi mogli napraviti pametne izbore za zdravu budućnost.

U narednoj godini, sve dosadašnje generacije mladih koji su učestvovali, okupit će se, te obilježiti 10. godišnjicu uspješne realizacije projekta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije