Ilahije i kaside u Domu mladih: Završena manifestacija "Selam, ya Resulallah"

Anadolija
Ilahije i kaside u Domu mladih: Završena manifestacija "Selam, ya Resulallah"

Specijalnim programom i tradicionalnom Večeri ilahija i kasida u Domu mladih u Skenderiji završena je kulturno-vjerska manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah koja se održava u čast rođenja posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, a. s.

Prisutnima se tom prilikom obratio i Ferid ef. Dautović, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, koji je kazao kako je i ovogodišnji program kao i prethodni protekao u vrlo dobroj organizaciji.

Istaknuo je kako su aktivnosti u okviru manifestacije bile dobro posjećene, dodajući da su građani mogli uživati u odličnom programu i sadržajima.

"Zahvaljujem se na veoma dobroj organizaciji manifestacije. Da Allah, dž. š., nagradi sve one koji su došli pratiti program. Ne trebamo nikada prestati sjećati se i učiti o posljednjem Božijem poslaniku, Muhammedu, a. s.", rekao je Dautović.

Nakon kratkog obraćanja, najuspješnijim takmičarima kviza za mlade i foto konkursa dodijeljene su prigodne nagrade.

Programu zatvaranja manifestacije su prisustvovali predstavnici Islamske zajednice u BiH kao i veliki broj građana.

U ovogodišnjem programu manifestacije svoj doprinos je dalo 250 učesnika, među kojima su bili eminentni stručnjaci iz vjerskih, kulturnih i drušvenih oblasti.

Manifestacija koju tradicionalno već 13. godinu organizuje Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, trajala je od 20. novembra do 15. decembra.

Cilj manifestacije je da se kroz mevludske svečanosti, večeri ilahija, izložbe i predavanja promovišu univerzalne vrijednosti iz života i prakse poslanika Muhammeda, a. s.

Poslanik Muhammed a.s. rođen je u ponedjeljak, u zoru, 20. aprila 571. godine po gregorijanskom kalandaru, što odgovara 12. rebi-ul-evvelu islamskog kalendara, a ovaj, za muslimane jedan od najznačajnijih datuma, obilježava se širom islamskog svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije