IGES 2024: Geoekonomija Zapadnog Balkana i regionalna saradnja

0
Radiosarajevo.ba
IGES 2024: Geoekonomija Zapadnog Balkana i regionalna saradnja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Na konferenciji će govoriti i Željko Komšić

Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) organizuje Konferenciju "IGES 2024: Geoekonomija Zapadnog Balkana i regionalna saradnja" koja će se održati u utorak, 14. maja 2024. godine u Hotelu Bristol – Novotel u Sarajevu, s početkom u 9 sati.

Svoj dolazak su između ostalih potvrdili član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ambasador Velike Britanije u BiH Julian Reilly, ambasador Italije u BiH Marco Di Ruzza, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Adebay Babajide, zamjenik ambasadora Francuske u BiH Stephane Maicon, kao i Ilan A. Goodman iz ekonomskog odjela Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Osim uvodnih izlaganja, program je podijeljen na dvije sesije od kojih je prva "Ekonomske pozicije globalnih i regionalnih aktera na Zapadnom Balkanu", dok je naziv druge sesije "Može li plan rasta EU ubrzati euroatlantske integracije?".

Motaz Azaiza: 'Osjetio sam ljubav bosanskog naroda. Dijelimo istu bol i tjeskobu'

Motaz Azaiza: 'Osjetio sam ljubav bosanskog naroda. Dijelimo istu bol i tjeskobu'

Uvodna izlaganja će imati član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ambasador Velike Britanije u BiH Julian Reilly i zamjenik šefa EU Delegacije Evropske unije u BiH Adebay Babajide. U ime organizatora obratit će se direktor za ekonomska i poslovna pitanja IGES-a Eldin Kajević, potvrdili su organizatori.

Učesnici na prvom panelu su: prof. dr. Sead Turčalo, prof. dr. Emir Hadžikadunić, dr. Mirela Imširović i prof. dr. Adnan Efendić.

U drugom panelu učešće će uzeti prof. dr. Azra Hadžiahmetović, prof. dr. Nedžma Džananović Miraščija prof. dr. Mirza Kršo i prof. dr. Muamer Džananović. Moderator je novinar i autor Mirza Čubro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije