IGES: Poziv drugim ambasadama da podrže stavove Ambasade SAD-a

1
Radiosarajevo.ba
IGES: Poziv drugim ambasadama da podrže stavove Ambasade SAD-a
Foto: Arhiv / Ambasada SAD

Nakon što je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu u ponedjeljak, 24. aprilia, oštro reagirala na nove najave predsjednika RS Milora Dodika o otcijepljenju ovog bh. entiteta, posebno naglasivši da je lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) "u krivu ako misli da će SAD stajati po strani dok on gura BiH u sukob", Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) uputio je poziv ambasadama država akreditiranim u BiH da daju punu podršku stavovima diplomatskog predstavnika zvaničnog Washingtona.

"Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) poziva i druge ambasade akreditovane u BiH, posebno članice PIC-a i ambasade zemalja koje se smatraju prijateljima Bosne i Hercegovine, da daju punu podršku reakciji koju je objavila ambasada SAD-a. Takvom podrškom bi bila poslana jasna poruka da će svako onaj ko krene u avanturu narušavanja suvereniteta, teritotijalnog integriteta i multietničkog karaktera BiH biti suočen sa snažnim odgovorom međunarodne zajednice", naveli su iz IGES-a.

Podsjetimo, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu je saopćila da će "Sjedinjene Države će štititi Bosnu i Hercegovinu i osigurati da se održi njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter."

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije