Hoće li Kanton Sarajevo proglasiti stanje epidemije morbila? Evo koje su kazne za odbijanje vakcina

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

seljaci

vakciniste djecu, pa svi smo vakcinisani za djecje bolesti, jeste li vi normalni. treba da se vratimo u srednji vijek zbog grmalja koji okupiraju gradove

Istina

N epi smena s t o k a,rekao im komsija moler da je medicina opasna.

sredina

ako je to tako provjereno i sigurno sto onda doktori ne snose odgovornost za eventualne posljedica vakcinisanja.. kažu to su normalne nus pojave.. pa evo jeli to normalno?.. niko ne prica o epidemiji autizma i drugih posljedica sa kojima se roditelji bore u tišini od vakcinacija, a društvo ima to nače kao normalno.. normalno je da se otvori dijalog i vidi šta se zajednički može uraditi a ne režimsko nametanje.. s takvim fašistiičkim narativnom gdje bi neki nekoga streljao, ubiio, izvrijeđao, ponizio i sl. nema ništa. Nevjerovatno je koliko zla u ko fol dobrom ima citajuci ove komentare da ne povjerujes.. svi koji ne misle drugacije treba ih kill.. klasični fažissam.. Nisam protivnik ni jedne ni druge strane ali ovako se ne može!!!

Doktor

Da bi se epidemija proglasila, potrebno je da bude 10% zarazene djece u populaciji sredine. Ovo je ozbiljna medijska hajka i pokusaj sijanja straha i panike za kampanju cijepljenja i kaznjavanja. Zasto ne napisete da je od oktobra 2023 do januara 2024 morbile imalo preko 150 djece i to vakcinisane? Zasto se fokus sada bacio na 3 djece nevakcinisane. Zasto se toliko dize panika oko morbila kojim je smrtnost 0.17% tj 1.7 promila. Na svako 588 slucajeva samo jedan smrtni slucaj se zabiljezi, najcesce imunokompromitovanog djeteta. Zasto se ne dobavljaju kvalitetna cjepiva bez aluminija ili zive koji izazivaju autoimune bolesti pa i autizam? Znateli da se 3% djece ugusi u igri, od hrane ili igracaka godisnje a to je 17x vise nego od morbila! Znate li da je u Bosni 2023 izvrseno preko 2000 pobacaja? Cemu panika i strah. Te price o morbilama su pretjerane. Da li znate da i danas postoji kuga, tifus i boginje i da kruze oko nas kao i nekad. Bude zarazenih vise nego djece morbilama. Ovo je pretjerivanje. Znate li da majka u djetinjstvu cijepljena protiv morbila blokira prenos imuniteta na dijete kroz trudnocu i da su djeca genski osakacena na otpornost morbila. Morbile su iskorijenjene prije organizovanog cjepljenja. I sve te bolesti srednjeg vijeka su pod kontrolom zbog pojacanje higijene od 1950tih do danas a ne zbog cjepiva. Cjepiva su potrebna samo imunokompromitovanim, ali svoj djeci...hm...ne preporucujem. Previse vjerujete doktorima koji su u sluzbi farmacije uz placene medije.

Dudamel

Ne bi bilo lose uvezati centar sa socijalni rad. Roditelji koji ne vakcinisu djecu, neka im u posjet dolaze socijalni radnici, pa neka im nadziru stanje u kuci. To je gore od novcane kazne.

hmmm

Ne bi bilo lose uvezati centar sa socijalni rad. Roditelji koji ne vakcinisu djecu, neka im u posjet dolaze socijalni radnici, pa neka im nadziru stanje u kuci. To je gore od novcane kazne. ka Dudamel ti bi djecu otimao od roditelja i pravio sirocad koliko sam skontao

Doba zlog

Ne bi bilo lose uvezati centar sa socijalni rad. Roditelji koji ne vakcinisu djecu, neka im u posjet dolaze socijalni radnici, pa neka im nadziru stanje u kuci. To je gore od novcane kazne. ka Dudamel Kakav si ti zlotvor.. Strašno sa kakvim zlotvorima u komšiluku živimo!!!

Potencijalni slučaj

Ne bi bilo lose uvezati centar sa socijalni rad. Roditelji koji ne vakcinisu djecu, neka im u posjet dolaze socijalni radnici, pa neka im nadziru stanje u kuci. To je gore od novcane kazne. ka Dudamel Da ovo policija prati tačno *****ijal da te privedu na ispitivanje. Sa takvim razmišljanjem na sta li si ti spreman svojoj porodici počiniti?! Miruhiš mi na nekog potencijalnog zlostavljača samo ti treba momenat da se pokažeš i dokažeš.. 😳

Dudamel

Djeca se moraju vakcinisati. U suprotnom ce nasoj djeci zbog njihovi tupavih roditelji glave doci. To sto ti nemas razvijenu svijest, nikoga ne zanima. Objektivno, nemam nista protiv da tebe i tvoju nevakcinisanu djecu izoliraju na daleko ostrvo. Siritelji zaraza, to ste vi.

Sataniziranje

Djeca se moraju vakcinisati. U suprotnom ce nasoj djeci zbog njihovi tupavih roditelji glave doci. To sto ti nemas razvijenu svijest, nikoga ne zanima. Objektivno, nemam nista protiv da tebe i tvoju nevakcinisanu djecu izoliraju na daleko ostrvo. Siritelji zaraza, to ste vi. ka Dudamel Zlo i naopako od čovjeka.. Satanista ultra teški!

Dudamel

Zlo i naopako od čovjeka.. Satanista ultra teški! ka Sataniziranje Ti si taj koji je sve to sto nabrajas. Kapiras? Zlostavljas dijete bolestima koje su iskorijenjene, ali zlostavljas i moje dijete i drgu djecu, jer si sadista prema porodici. Sram te bilo!

Niko

Kakve kazne???? Kome da odvedes dijete??? Jesu li transparetni u deklaraciji i roku trajanja vakcina??? Pokaze li se to roditelju ??? Naravno da ne.koliko su strucni za bilo koju intervenciju??? Kako su dosli do tog posla??? Strankom mitom i korupcijom ili znanjem ??? Strasno je kako su bahati pri obicnom pregledu grla kod djeteta koje kaslje kao da je gubavo i cak i gore. Ko ce njima odrediti kaznu?!?!?!

/ Najnovije