Hit-kupalište nadomak Međugorja za koje se ulaz plaća tek 10 KM

Radiosarajevo.ba
Hit-kupalište nadomak Međugorja za koje se ulaz plaća tek 10 KM
Foto: Kravica.ba / Slapovi Kravice

Čudo prirode u Bosni i Hercegovini postaje sve popularnije kupalište posjetitelja iz cijelog svijeta zahvaljujući čudesnoj prirodi i slapu koji hipnotizira svojom ljepotom…

Deset kilometara od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog nalazi se jedno od omiljenih izletišta u BiH i ljetno kupalište – slap Kravica ili Kravice, kako se ponekad naziva. Nastao je na rijeci Trebižat, a sa 120 metara širine vode koja se obrušava s oko 28 metara visine, čudesan je prizor, prenosi Punkufer.

Pored Kravice je i slap Koćuša, koji također vrijedi obići.

Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekada su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna.

U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta.

Od početka juna do kraja septembra ulaznica za odrasle je 10 KM, a djeca do sedam godina ne moraju platiti. U cijenu je uključen posjet vodopadu Koćuša i muzeju samostana na Humcu. Za nešto manje od 12 KM možete se prepustiti uživanju na kajaku ili unajmiti bicikl na cijeli dan i krenuti u istraživanje okolice. Parking za osobna vozila košta 2 KM za 1 sat, uz mogućnost kupnje dnevne parkirne karte od 6 KM.

Valja imati na umu da se radno vrijeme mijenja tokom godine, a od juna do septembra za posjetitelje je otvoreno od sedam sati ujutro do deset navečer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije