Vodopad Kravica uskoro će dobiti vidikovac i videonadzor

Fena
Vodopad Kravica uskoro će dobiti vidikovac i videonadzor
PrtScr / Vodopad Kravica
Ljubuški slapovi Kravica, koji spadaju u jednu od najboljih ljetnih hercegovačkih destinacija, uskoro bi trebali dobiti vidikovac.

Kako je rečeno, ova ideja je sklop šire ideje infrastrukturnih projekata koji se tiču lokaliteta Kravica.

"Izgradnja vidikovca, novih suhozida, proširenja ili obnove infrastrukturalnih kapaciteta predmet je izrade idejnog projekta koji će sistemski obuhvatiti šire područje lokaliteta Kravica. U tom smislu, njegova pozicija ili tehničke pojedinosti bit će poznate po završetku dokumentacije", kazao je Nikica Vučić iz JP Parkovi Ljubuški.

Osim izgradnje spomenutih objekata, Kravica bi trebala dobiti i videonadzor, a to, kako je objašnjeno, neće utjecati na ovogodišnju cijenu ulaznica.

Cijena za odrasle je osam maraka, a četiri marke za učenike od sedam do 18 godina u periodu od 1. oktobra do 31. maja.

Od 1. juna do 1. marta cijena za odrasle je viša za dvije, a za učenike za marku.

Inače, ovaj hercegovački biser svake godine privlači sve veći broj turista iz svih zemalja svijeta.

Posebno atraktivna Kravica postaje tokom ljeta s obzirom na to da velik broj turista sa susjednog Jadrana dolazi posjetiti ovaj biser.

Osim niza ugostiteljskih ponuda, turisti na Kravici uz prirodne ljepote mogu uživati i u vožnji čamcem, kupanju, plivanju, te šetnji i razgledavanju prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije