Hemon o Bazdulju: "Intelektualni nesrećnik, Nemanjin mali..."

15
Radiosarajevo.ba
Hemon o Bazdulju: "Intelektualni nesrećnik, Nemanjin mali..."
/ Aleksandar Hemon

Aleksandar Hemon, Sarajlija, pisac sa američkom adresom i respektabilnom američkom karijerom na svom Twitter profilu oglasio se povodom druženja Muharema Bazdulja sa nobelovcem Peterom Handkeom koji je poznat po svojim stavovima o negiranju genocida i podršci Miloševićevom režimu, ali i druženju sa Nemanjom Kusturicom.

"Budući Europljanin, intelektualac, i protivnik zatvorenih sredina i umova, Bazdulj najbolje voli da se druži sa Nemanjom K., čuvenim kosmopolitom i ljubiteljem raznolikosti", poručuje Hemon. 

Pojašnjava šta znači riječ "bazdulj", bazduljati. 

"Bazduljati se, glagol, metiljati se; dodvoravati se; baljezgati uz upotrebu mnogobrojnih višesložnih riječi; prilagoditi se svakoj datoj ideološkoj situaciji u cilju osjećaja vlastite važnosti; štancati promjenljiva i prilagodljiva mišljenja", navodi Hemon. 

Ističe i da to znači: izbjegavati užas vlastite osrednjosti neprestanim kruženjem u orbiti važnijih i spretnijih pojedinaca; dodvoravati se pametnijima i moćnijima; mediokretitet; intelektualni nesrećnik, zauvijek ovisan o odobravanju i potvrdi od strane moćnijih i spretnijih; Nemanjin mali; intelektualno nesigurno postojanje; stanje lišenosti bilo kakvog trajnog uvjerenja; pjevanje uglas sa važnijima i pametnijima..", poručio je Hemon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije