Heineken 0.0 5K Spring Run: Učesnici dali doprinos edukaciji autistične djece

Anadolija
Heineken 0.0 5K Spring Run: Učesnici dali doprinos edukaciji autistične djece

U Sarajevu je danas održana kratka trka ili šetnja "Heineken 0.0 5K Spring Run", koja je bila društveno odgovornog karaktera. U trci je učestvovalo oko 800 takmičara iz BiH, a njih oko 150 je prodavalo svoje kilometre kako bi doprinijeli edukaciji autistične djece.

Start i cilj trke bio je na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra, a trčalo se ili šetalo kroz ulice Maršala Tita, Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Telali i Mula Mustafe Bašeskije, na području opština Centar i Stari Grad.

Najbolje vrijeme u muškoj konkurenciji ostvario je Belmin Mrkanović. Drugi i treći kroz cilj su prošli Uroš Gutić i Rijad Musić. Kod djevojaka najbrža je bila Selma Zrnić, a slijedile su je Alma Hrnjić i Amela Trožić.

Organizatori su za najbolje u obje konkurencije obezbijedili i novčane nagrade u iznosu od 300 KM za prvo mjesto, 200 za drugo i 100 KM za treće mjesto.  

Prvih 100 trkača koji su se prijavili za kampanju “Trčim za nekoga sa autizmom“ u sklopu “5K Spring Run“ najkasnije do 12. aprila i prodali svoje kilometre za najmanje 50 KM dobili su besplatnu startninu za trku i majicu sa posebnim dizajnom. Prethodne dvije godine u sklopu kampanje “Trčim za nekoga sa autizmom“ prikupljeno je više od 60.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije