Građani pisali razglednice političarima, evo šta su im poručili

Radiosarajevo.ba
Građani pisali razglednice političarima, evo šta su im poručili
Radiosarajevo.ba / Razglednice političarima Kult
Glas običnih građana i građanki jedva je čujan kod predstavnika vlasti.

Stoga je Institut za razvoj mladih KULT danas ispred sarajevske Katedrale organizirao akciju ispisivanja i slanja razglednica predstavnicima vlasti. 

Ove zime, umjesto fotografija egzotičnih destinacija, domaći političari dobit će razglednice s porukama građana.  

Svoje poruke ispisali su na posebno dizajniranim razglednicama s crtežima koji šalju snažne poruke o gorućim problemima, prvenstveno nagomilanih u oblasti privrede. Na platou su bili postavljeni poštanski sandučići u koje su građani ubacivali ispisane razglednice. 

"Ja sam bila pripadnica armije i neće oni nas ponovo zavaditi", izjavila je jedna građanka 

"Bahati, bezobrazni, nekorektni, nehumani... Ja sam penzioner, ko to još može živjeti sa 326 maraka, još ako ima omladinu koja se školuje. Ovo je čisto ludilo u ovoj državi, jedino omladina, studenti i nezaposleni radnici ovo mogu promijeniti", izjavio je jedan od gađana koji je sudjelovao u akciji. 

Akcija je organizirana u okviru inicijative Poslovni prostor BiH koja je pokrenuta s ciljem davanja doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH, prije svega neadekvatnom sistemu raspodjele budžetskih poticaja za programe i aktivne mjere suzbijanja nezaposlenosti u BiH, te opterećenosti privrede lošim konceptom naplate poreza i visokim doprinosima na plaće radnika, što sputava ulaganja u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

Pogledajte kako je bilo danas ispred Katedrale:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije