Goloruk napao teroriste: Navijač Milwalla postao heroj napada u Londonu

Fena
Goloruk napao teroriste: Navijač Milwalla postao heroj napada u Londonu
Četrdesetsedmogodišnji Roy Larner, navijač čuvenog engleskog nogometnog kluba Milwalla postao je pravi junak posljednjeg terorističkog napada u Londonu, tokom kojeg je ubijeno sedam, a povrijeđeno 48 osoba.

Naime, Larner je goloruk nasrnuo na teroriste koji su pokušali ući u jedan pub na području Borough Marketa, te ih tako spriječio da naprave masakr u ovom pubu.

Pritom je zadobio osam uboda nožem i s povredama glave, vrata, prsnog koša i ruku, te je završio u bolnici. Srećom, niti jedan ubod nije bio koban i Larner je preživio. Još uvijek se nalazi u bolnici, no život mu nije ugrožen.

Kada su se trojica islamista počela napadati ljude u pubu, Larner se ispriječio ispred njih i počeo vikati. Krenuo je na njih kako bi ostali gosti puba dobili vremena za bijeg.

"Vidio sam njih trojicu kako idu, noseći velike noževe u rukama. Vikali su 'islam, islam' i 'Alah, Alah'. Stao sam ispred njih i poput idiota rekao: 'Je*ite se, ja sam Millwall'. Nakon toga su me napali. Bio sam sam protiv trojice, zato sam i dobio osam rana. Srećom, nijedan udarac nije bio koban po mene," kazao je Larner engleskim novinarima.

U sekundama koje su uslijedile napadači su napustili pub, a zaštitari su uspjeli zatvoriti vrata i nagurati stolove ispred njih.

Britanski mediji ovog 47-godišnjak iz Peckhama, londonskog predgrađa poznatog po humorističkoj seriji Mućke, slave kao junaka. Njegovi prijatelji su počeli prikupljati novac za liječenje, a pokrenuta je online peticija kako bi dobio orden "George Cross", jedno od najviši britanskih odličja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije