Frenkie: Kad sam se vratio u BiH, doživio sam kulturni šok

Radiosarajevo.ba
Frenkie: Kad sam se vratio u BiH, doživio sam kulturni šok
Foto: Goethe Institut / Adnan Hamidović - Frenkie

Poznati bosanskohercegovački reper Adnan Hamidović, popularan kao Frenkie, u pravilu svoj muzički angažman vezuje za potencijal društvenih promjena. Frenkie govorio u Goethe Intervjuu o muzici, kulturi, emancipaciji i politici.

Dio svog života Frenkie je proveo u Njemačkoj, gdje je – kako i sam kaže – naučio jednu od najbitnijih stvari: to je radna etika, koja se temelji na profesionalnosti, tačnosti, preciznosti.

"To je ono što mi je najviše pomoglo. Kad sam se vratio u BiH, doživio sam jedan mali kulturni šok", rekao je Frenkie u razgovoru sa Nikolom Vučićem u Goethe Intervjuu, inicijativi Goethe Instituta BiH zasnovanoj na kratkim razgovorima sa istaknutim javnim osobama, aktivistima i istraživačima iz različitih društvenih oblasti, kako bi se potaknula zajednica na razvoj kritičkog mišljenja i demokratskog učešća u javnom životu.

Frenkie vjeruje da mladi ljudi mogu puno više, da mogu uzeti stvari u svoje ruke i biti aktivni članovi društva. Cijeli razgovor s njim pogledajte u videoprilogu ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije