Godišnjica smrti bosanske kraljice Katarine: Čovjek bez domovine je mrtav čovjek

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Slaviti Katarinu i Kraljevstvo zajedno sa obozavanjem Turaka i Osmanlija je jednako paradoksalno kao slaviti 25.11 kada je stvoreno ono sto je 1.3 ubijeno. Proslost nije Svedski sto da se iz njega filtrira i bira sto kome odgovara.

Hahaha

Slaviti Katarinu i Kraljevstvo zajedno sa obozavanjem Turaka i Osmanlija je jednako paradoksalno kao slaviti 25.11 kada je stvoreno ono sto je 1.3 ubijeno. Proslost nije Svedski sto da se iz njega filtrira i bira sto kome odgovara. ka Gost P, kao što vidimo, bošnje su odlučile baš tako. Uzmaju i izmišljaju svoju istoriju. Pisanje i izmišljanje bajki im inače idu od ruke, to je svima poznato.

Hehe

@zum, Pa kao što vidimo, vi bošnje, u nedostatku argumenata postajete prosti. To jedino jadnici prosti znate.

miki

A I kada jadni i pokušaju šta pročitati suoče se sa činjenicom da je Katarina kći Hercega Stefana vojvode od Svetog Save i žena Tomaševa nosioca srpske krune, pa im se onda nešto skupi i moraju da psuju ;)

Bosnien

Miki, ne pročitah na ovoj ploči u Rimu niti jednu riječ Srbin, srpski ili Srbija, a dva puta lijepo piše Bosna.

RR

Zle Osmalije.

деда сретен

Moj miki, prkno malo nacionalisticko, slusaj sta ti kaze deda sreten, idi prdi sa svojim primitivnim zivljem u srbiju o tome kako je srbija velika, vazna, herojska, vakva, nakva. Oni vole takav prdez miki, masturbiraju na naciju, kao i ti miki. spolovilo mlohavo.

4321

poenta ovog teksta je 'zvaka' da je Bosna bila drzava kroz vjekove sto nije tacno. to muslimani vec dvije decenije nastoje da 'proguraju'. osim toga kakve veze ima nekakva srednjovjekovna tzv drzava Bosna sa vama muslimanima? nikakve! muslimana nije bilo na prostoru danasnjeg Balkana u tom periodu. svi znamo kako su muslimani 'nastali'. a jos smjesnije je kad kroz SDA portale pokusavate da 'dokazete' kako ste vi nasljednici tih nekih starih bosanskih drzava tj da je danasnja BiH samo vasa zemlja. Alija vam je u amanat ostavio samo 23% BiH. To je bio njegov politicki i vojni maksimum nakon sto je u zelji da napravi muslimansku drzavu u Evropi gurnuo tri naroda u BiH u krvavi visegodisnji vjersko-gradjanski rat.

видовити салкан и хаман хисторија

;)

Gost_Radio_Sarajeva

Pamtim to kao da je bilo danas.

Gost_Radio_Sarajeva

Da prekinem ove nebulozne trolovske komentare. Evo šta kaže Chat GPT: "Katarina Kotromanić bila je kraljica Bosne i supruga kralja Tvrtka I. Kotromanića. Kraljica Katarina Kotromanić je živjela u 14. stoljeću i bila je članica ugledne bosanske plemićke obitelji Kotromanić. Njezin suprug, kralj Tvrtko I., bio je najpoznatiji vladar srednjovjekovne Bosne i vladar Bosanskog kraljevstva od 1353. do 1391. godine. Katarina je bila kraljica Bosne za vrijeme vladavine njenog supruga, a njezin položaj je bio taj da je bila kraljica po udaji. Važno je napomenuti da je srednjovjekovna Bosna bila samostalno kraljevstvo s vlastitim vladarima, a Katarina Kotromanić bila je jedna od kraljica Bosne u toj povijesnoj epohi." Pa vidi i dalje prđekajte.

Gost_Radio_Sarajeva

Kriva Katarina, evo ChatGpt po drugi put: "Katarina Kosača bila je plemkinja iz 15. stoljeća, članica ugledne bosanske plemićke obitelji Kosača. Najpoznatija po svojim političkim vezama i braku, postala je poznata po svom braku s kraljem Stjepanom Tomašem, posljednjim bosanskim kraljem prije osmanske invazije na Bosnu. Katarina Kosača udala se za Stjepana Tomaša Tvrtkovića, koji je postao bosanskim kraljem 1461. godine. Njihov brak bio je dio složenih političkih igara tog vremena i ima ključnu ulogu u kasnijim povijesnim događanjima u Bosni. Nakon pada Bosanskog kraljevstva pod Osmanlijsko Carstvo, Katarina Kosača i njezin suprug Stjepan Tomaš izgubili su svoju političku moć, a Bosna postala dijelom Osmanskog Carstva. Katarina je ostala poznata kao kraljica koja je bila na vlasti tijekom turbulentnog razdoblja bosanske povijesti, ali njezina uloga i sudbina nakon pada kraljevstva ostaju relativno tajnovite i manje dokumentirane."

/ Najnovije