Mostar: Časne sestre i djevojka s hidžabom osvojile internet

Radiosarajevo.ba
Mostar: Časne sestre i djevojka s hidžabom osvojile internet
Facebook / Berina Crnišanin
Fotografija dvije časne sestre i jedne pokrivene muslimanke, koja je stigla ovih sa Starog mosta u Mostaru, naprosto je osvojila korisnike društvenih mreža.

U vremenu kada religiozni fanatici čine strašne stvari, ovakve fotografije su pozitivni primjeri suživota i tolerancije, koji su itekako mogući. Sve to najbolje oslikava život u Bosni i Hercegovini, koji je zasnovan na multireligijskim i multikulturalnim vrijednostima

"Danas sam u Mostaru srela dvije kaluđerice s osmijehom na licu, koje su me pozdravile i uputile mi par riječi. Ne nisu se uplašile mene ili mog hidžaba, niti moje vjere, nego su pristale na jednu fotografiju sa mnom. Jasno je da nismo mi oni koji donose nemir među ljudima, nismo oni koji stvaraju neprijatelje, nismo razlozi rasizma, nacionalizma", opisala je Berina Crnišanin, djevojka s hidžabom na ovoj fotografiji.

Ona je dodala i kako je važno širiti ljubav, biti dobar, ljubazan i nasmijan čovjek, naglasivši da je to posebno važno u vremenu kada je "diskriminacija pokrivenih žena na visokom nivou".

"Budimo sretni na različitosti koje nas okružuju, budimo sretni što smo mi upravo oni koji mogu da promjene ovaj svijet nabolje", zaključila je Berina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije