Fondacija "Istina, pravda i pomirenje" o 9. januaru: Znali su šta rade

Radiosarajevo.ba
Fondacija "Istina, pravda i pomirenje" o 9. januaru: Znali su šta rade

Prvo su upozorili da na autostradi stradanja i pakla može nestati muslimanski narod, onda su pakleni plan ozvaničili 9. januara 1992. Skupštinom srpskog naroda Bosne i Hercegovini, saopćeno je danas iz Fondacije “Istina, pravda, pomirenje”.

“I odmah nakon toga proglasili nevažećim odluke ZAVNOBiH-a. Mislili su da mogu raditi što god im je volja. I radili su: Prijedor, Omarska,  Šest strateških ciljeva među kojima se posebno ističe brisanje granice na Drini, Korićanske stijene, Bijeljina, silovanja bošnjačkih i hrvatskih žena, Trnopolje, Sanski Most, Bratunac, protjerivanje nesrpskog stanovništva, Vlasenica, spaljivanje ljudi u Višegradu, temeljito rušenje muslimanskih bogomolja, Markale, Kapija i na kraju – Srebrenica. Sumanuto jureći nacionalističkom autostradom pakla stigli su na cilj. Dobili su i međunarodni pečat za ostvareno”, kazali su iz ove Fondacije.

Kako su kazali, danas je defile do zuba naoružan i spreman da brani tekovine 9. januara. Javnost su podsjetili da je čak i patrijarh Irinej proglasio RS božjim djelom.

 “Treba mu vjerovati, jer su božiji poslanici ogrnuti u crne mantije Srpske pravoslavne crkve blagosiljali koljače na njihovom ‘svetom putu’ po Bosni.  Danas patrijarh zbori kako su RS i Republika Srbija  jedno i da to treba braniti po svaku cijenu. Pogotovo ako tu cijenu plaća neko drugi. Danas se niko ne oglašava kada razularena rulja jedan tipično porodični hriščanski praznik obiljžava divljanjem po Srebrenici i Višegradu. Šute i oni koji su na svečanim božićnim liturgijama govorili o suživotu”, kazali su.

Dodali su i kako je samo pitanje vremena kada će SPC za svece proglasiti Karaždića, Mladića, Bearu, Krstića i druge ratne zločince jer ono što se danas slavi, kako kažu, je njihovo djelo.

“I ne pomaže tu Ustavni sud niti bilo koja pravosudna institucija, jer se, osim ‘srpskih izroda’, u RS tome ne suprotstavlja niko, ni pozicija ni opozicija. Definitivno, o ovoj državu nema nikoga ko ih može zaustaviti. Neka paradiraju u crnom uniformama naoružani do zuba, ali ih treba  stalno podsjećati da se u temeljima RS nalaze kosti Glogove, Crnog vrha, Tomašice i inih stratiša. Sve dok ne dočekamo generaciju pripadnika “nebeskog naroda” koja će shvatiti da za razumijevanje genocida ne treba putovati u daleki Izreal i obilaziti Muzej Jad Vašem. Za kolektivno triježnjenje dovojno je obići Srebrenicu i Potočare”, navodi se u saopćenju Fondacije “Istina, pravda i pomirenje”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije