Festival Savremene žene počinje danas: Govornice iz 17 zemalja svijeta

1
Radiosarajevo.ba
Festival Savremene žene počinje danas: Govornice iz 17 zemalja svijeta
Foto: Festival savremene žene / Konferencija za novinare

Festival savremene žene, sada već tradicionalni događaj koji povezuje region i Tuzlu stavlja u fokus na četiri dana održat će se od 17. do 20. juna ove godine.

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, ali i ciljano motiviše mlade žene. Do sada je ugostio više od 500 govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude. Ovogodišnje govornice dolaze iz 17 zemalja svijeta spremne da svoje znanje i iskustvo podijele sa svim učesnicima i učesnicama Festivala.

Domaćini Festivala održali su press-konferenciju na kojoj su zvanično predstavili sve događaje tokom četiri dana Festivala te, otvorili registracije za sve koji žele biti dio Festivala kako offline tako i online.

Konferencija za novinare - undefined

Foto: Festival savremene žene: Konferencija za novinare

Direktorica Festivala, Edina Selesković obratila se prisutnima izražavajući veliko zadovoljstvo što će Festival i ove godine biti održan unatoč brojnim izazovima pandemije.

"Izuzetno mi je drago što festival nastavlja da živi bez obzira na sve izazove i prepreke koje su bile pred nama pogotovo u posljednjih godinu i po dana. Festival je ove godine u svom četvrtom izdanju. On nam je nekako specifičan i poseban zato što osjećamo da je zaista došlo vrijeme da se ponovo krenemo povezivati. Presretna sam što mogu reći da danas otvaramo i registraciju za Festival savremene žene koja će omogućiti svim zaintereovanima da budu s nama", kazala je Selesković.

Predsjednik organizacionog odbora Zlatko Berbić također se obratio prisutnima govoreći o ovogodišnjoj dodjeli priznanja "Super žena".

"Kroz projekat 'Super žena' slavit ćemo 40 najuspješnijih dama koje žive s nama, koje su naše komšinice, koje možda i ne prepoznajete da su stvarno uspješne u onom poslu u kojem se bave. Radujem se ovom događaju koji će i zatvoriti Festival savremene žene", rekao je Berbić.

Konferencija za novinare - undefined

Foto: Festival savremene žene: Konferencija za novinare

Jedna od gošći bit će Aldina Topčagić, bh. plesačica i koreografkinja koja živi i radi u Austriji i koja će predstaviti svoj novi i nagrađivani kratki film "Couch me" u kojem na vrlo kreativan način tematizira period lockdowna i vrijeme koje je bila primorana provesti u vlastitom dnevnom boravku na kauču.

U filmu je predstavljena i knjiga "The Cat I Never Named" profesorice Amre Šabić-el-Rayess, koja će se online uključiti u razgovor iz SAD-a.

Više informacija o festivalu možete pronaći OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije