Fasada Fest: Prvi ulični festival u Sarajevu od 26. juna do 10. jula

0
Radiosarajevo.ba
Fasada Fest: Prvi ulični festival u Sarajevu od 26. juna do 10. jula
FOTO: Facebook / Prvi ulični festival u Sarajevu

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Grbavica, u srijedu, 23. juna u 11 sati održat će se konferencija za novinare povodom prvog Fasada festivala.

Publici će se obratiti osnivač festivala Benjamin Čengić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, predstavnik/ca USAID-a, predstavnik/ca IOM-a i festivalski umjetnik i promotor Adnan Hamidović - Frenkie.

Fasada Fest - Fresh Air Sarajevo Displays Art je festival ulične umjetnosti u Sarajevu koji organizuje Udruženje Obojena Klapa u periodu od 26. juna do 10. jula 2021. godine, na različitim lokacijama na području Kantona Sarajevo.

Osim što će oživjeti grad i uljepšati ga umjetnošću, ovo je prvi ulični festival koji će doprinijeti smanjenju onečišćenja zraka.

Zahvaljujući poljskoj fondaciji EcoEvolution, umjetnici će fotokatalitičkim Boysen KNOxOUT bojama nacrtati seriju murala, koji svojom tehnologijom razgrađuju zagađenje i smanjuju rast štetnih mikroorganizama.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije