"Evropska noć istraživača" 29. septembra u šest bh. gradova

Radiosarajevo.ba
"Evropska noć istraživača" 29. septembra u šest bh. gradova
"Evropska noć istraživača" bit će obilježana 29. septembra u šest gradova Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.

Šestu godinu zaredom u Bosni i Hercegovini se obilježava ova najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada, ovog puta pod sloganom Kreiramo bolje sutra.

U petak, 29. septembra, od 17 sati, građani Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Bijeljine, Goražda i Travnika pridružit će se onima koji istovremeno slave nauku u više od 300 gradova širom Evrope.

Organizatori pozivaju građane BiH da se pridruže. Ulaz na manifestaciju i svi sadržaji su besplatni za sve posjetitelje.

Kao i prethodnih godina, poziv je upućen svim zainteresiranim institucijama, organizacijama, firmama i pojedincima koji se bave obrazovanjem, naukom, istraživanjem i inovacijama da se prijave za učešće u Noći istraživača u bilo kojem od šest gradova.

Radove je moguče predstaviti kroz naučni sajam, naučni kutak ili takmičenje za srednje škole. Posebno će biti cijenjeni ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost.

Konkurs za zvanično učešće institucija, organizacija, firmi i pojedinaca u Noći istraživača BiH 2017. je otvoren do petka, 15. septembra. Najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti u okviru manifestacije.

Pobjednici među srednjoškolskim timovima, kao i najinovativnija prezentacija na Sajmu tehnike i inovacija će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Organizatori posebno pozivaju zainteresirane volontere koji su svih prethodnih godina bili ogromna podrška tokom manifestacije, da se prijave za učešće na web stranici - LINK.

Tokom manifestacije posjetitelji će imati priliku da nauče nešto novo, upoznaju naučnike i njihova dostignuća, osvoje i poneku nagradu u zabavnim eksperimentima i kvizovima.

I ove godine će posjetiocima biti predstavljeno mnoštvo raznolikih zabavno-informativnih sadržaja u različitim interaktivnim eksperimentima, predavanjima i igrama te naučnu zabavu na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije