Meeting Point / Saznajte gdje i dokad u Sarajevu možete pogledati film "Quo Vadis, Aida?"

10. 02. 2021. u 13:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 629

Film Jasmile Žbanić Quo Vadis, Aida?, predstavnik Bosne i Hercegovine koji je prošao u uži izbor za nominaciju za nagradu Oscar® u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma, publika ima priliku pogledati do kraja mjeseca u kinu Meeting Point u Sarajevu i online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Od 93 kandidata, film Jasmile Žbanić je među 15 zemalja u užem izboru za nominaciju za nagradu Oscar®. Nominacije za Oscare® će biti objavljene 15. marta, a dodjela 25. aprila.

Film je na programu kina Meeting Point još 15., 21. i 28. februara u 19 sati.

Online je dostupan ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Quo Vadis, Aida?, prvi igrani film o genocidu u Srebrenici, napravio je ogroman uspjeh za bh. kinematografiju.

Pandemija virusa COVID-19 nanijela je ogromnu štetu filmskoj industriji u BiH: broj posjetitelja u kinima u 2020. godini je u odnosu na 2019. opao za nevjerovatnih 70 posto, dok je zarada opala za 69,47 posto.

Film Jasmile Žbanić je i u takvim uvjetima u prošloj godini u kinima u BiH postigao uspjeh kakav nije nijedan drugi bh. film u posljednjih 10 godina.

Na Ondemand.kinomeetingpoint.ba film je prikazivan više od mjesec dana od decembra prošle godine, a zbog velikog interesa publike iz cijele regije i ovog mjeseca je dostupan na online platformi kina Meeting Point.

Čestitke ekipi filma na ulasku u uži izbor za nominaciju za nagradu Oscar®.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA