Etički odbor NSRS: Poslanici se opet častili uvredama

Radiosarajevo.ba
Etički odbor NSRS: Poslanici se opet častili uvredama
Foto: Radiosarajevo.ba / Arhiv / Skupština RS

Na sjednici Etičkog odbora Narodne skupštine RS, sazvanoj zbog uvreda narodnih poslanika na protekloj sjednici skupštine, pljuštale su uvrede između poslanika zbog čijih izjava je sjednica i sazvana, prenose Nezavisne.

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a, kazao je da ga je Ilija Tamindžija, poslanik SNSD-a i danas na sjednici "častio" pogrdnim terminima i uvredama zbog kojih ga je i prijavio.

S druge strane, Tamindžija tvrdi da nikakvih uvreda s njegove strane nije bilo i da za to postoje svjedoci, te da sve uvrede u parlamentu dolaze od strane nekoliko poslanika opozicije.

Sonja Karadžić Jovičević, predsjedavajuća Etičkog odbora, naglasila je da je granica dobrog ponašanja poslanika odavno pređena, te da sumnja da će Odbor uspjeti natjerati ih da promijene svoje ponašanje.

Dodala je da će konačne odluke o šest prijava, koje se nalaze pred članovima Odbora, biti donesene najkasnije u četvrtak, te je naglasila da joj je drago da se njen mandat predsjedavanja Odborom završava početkom decembra.

Odbor je danas raspravljao o međusobnim prijavama Stanivukovića i Tamindžije, dok će narednih dana biti riječi o prijavi Kluba SNSD-a protiv Miladina Stanića, prijavi Kostadina Vasića protiv Stanivukovića i Stanivukovića protiv Vasića, kao i o prijavi Spomenka Stojanovića protiv Nebojše Vukanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije