Enver Imamović: U Fojnici se urušava biser starobosanske arhitekture

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

muamer

bando SDA sto ne posete da je DIREKTNO zaduzen za ovo dia Kapidzic ucijenjeni i kupljeni tkzv dvorski arhitekta

Guest

ovo je nažalost tačno. Prošle godine sam slikala ovu kuću, a da ironija bude veća na njoj je tabla sa imenom ulice ,,Bosanska" Tužno sam pomislila ova kuća je simbolika naše države. Zajedno propadaju!

ZA LJILJANA?

Lijepe riječi su ukras!

eh

ne zna primitivizam sta je to minimalizam

Sportska fanica

Popraviti građevinu i napraviti dokumentarac o tome: zaposliti domaće studente i radnike na projektu, pozvati domaće institute i univerzitete iz inostranstva da učestvuju u dokumentovanju i prezervaciji, ugledne firme kao finansijski pokrovitelji...

Obnovi o svom trosku kad si toliko brizljiv

Gledajte u buducnost

Bjezi ba, ruglo svih rugala, odmah razvalit i sutu razbacat.

A to da si tri dana mogao negdje DZABE spavat i jest, to vi pricajte maloj djeci! Nema dzabe ni u stare babe, nit je ikad bilo.

Fuj

Kad seljaci dodju na vlast stide se tradicije i kulture.

Reko

Prvo riješiti imovinsko-pravne odnose pa ugovorom izvršiti restauraciju. Ovako, što bi neko nekom nešto besplatno radio. Nekad bilo tri dana đabe a sada bez stoje nema dana u Fojnici.

Gh

Zamisli neko od kasabe pokusava napraviti grad, kako se samo usudjuju? Najbolje bi bilo da se vratimo u doba tamnog vilajeta, jel de envere? Osim toga ne postoji starobosanska gradnja, to je turska gradnja kao i u ostatku balkana iz tog perioda.

/ Najnovije