Ekonomisti odgovorili: Treba li BiH novi kredit MMF-a

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Treba

Da se ovim klosarima kupuju nova auta. Dabogda se nikad u njima ne provozali.

Gost

Niti jedna reforma nikad nece biti konkretno uradjena, ovo su sve varalice i lagati ce u oci. Euroasfalt, Hering i Integral ce i dalje graditi jer oni bez problema daju procenat onima kojima treba. Stotine miliona ce ici na kupovinu socijalnog mira boraca i drugih kategorija kojima su date neodrzive naknade. Penzioni i zdravstveni sistem se nikada nece uciniti priustivim i efikasnim jer bi inace desetine hiljada bile bez prava koja su na tudjim ledjma stelli. Drzavna sluzba ce i dalje biti predimenzionirana sa hiljadama nepotrebnih radnih mjesta. Nista, apsolutno nista se nece reformisati jer narod zeli dzaba pare, zeli pare za nista, da zivi svojim lagodnim zivotima bez discipline, stednje, napornog rada gdje se drustvo gradi na zdravim temeljima. Mi smo duboko pokvaren, lazljiv i lijen narod. Zbog toga ce se malo srati a kredit objerucke uzeti.

Gost

Ministar finansija koji se stalno zaduzuje i govori da je to dobro, ponavljajući ofucanu floskulu da nismo prezaduzena zemlja, a stvarni prihodi stalno padaju - nije nikakav ozbiljan ekonomista, pa samim tim ni ministar finansija. Njegovo je da stvara okruzenje za nove prihode iz realnog sektora, a ne da stalno diže nove kredite.

B

Normalno da treba da imaju ovi na budzetu, a privatni sektor ce vracati, tj, sirotinja koja radi za tajkune koji se bigatr. Nije valjo Tito, e onda evo lafcino gledaj ga ...

Larry Fox

Jeste li bezuspješno pokušavali dobiti kredite od banaka? Hitno vam treba novac da se riješite dugova? Treba vam novac za širenje ili osnivanje vlastitog posla? Uzmite zajam od jedne od vodećih britanskih kreditnih kompanija. Usluga zajma 24 sata jedna je od najvećih kompanija sa osiguranim zajmovima u Velikoj Britaniji, a naše ljubazno i iskusno osoblje u mogućnosti je brzo i efikasno obraditi vaš zahtjev. Možete posuditi na bilo koji rok od 1 do 25 godina i posuditi bilo koji iznos od 2.000,00 £ do 100.000.000,00 £ za bilo koju svrhu. Sa niskom kamatnom stopom od 3% na sve dijelove svijeta. Prijava je dostupna kandidatima koji imaju 18 godina i više. Možete se prijaviti putem WhatsApp-a: +447451283532 ili e-pošte: larryfox2017@hotmail.com

/ Najnovije