Edna Šunjić: Zlato za BiH na Dan Down sindroma

E.B.
Edna Šunjić: Zlato za BiH na Dan Down sindroma
Najljepši poklon Bosni i Hercegovini za Svjetski dan Down sindroma - zlatna medalja. Četrnaestogodišnja Sarajka Edna Šunjić danas je u veoma jakoj konkurenciji osvojila 1. mjesto u skijanju na Specijalnoj olimpijadi u Austriji.

"Ja sam danas najsretnija majka na svijetu", rekla je za Radiosarajevo.ba Ednina mama Sabina Šunjić.

Nakon kvalifikacija koje su jučer održane Edna se prema uspjehu našla u grupi s takmičarkama s Kosova i Austrije koje imaju 21 odnosno 23 godine. 

"Edna ima samo 14 godina i izborila je zlato. To je ogroman uspjeh jer su takmičarke s kojima je bila u grupi imale daleko bolje i kvalitetnije pripreme, ali eto nekada je i talent presudan", kaže ponosna majka.

Na ovom takmičenju našlo se 3000 takmičara iz 107 zemalja, a zlato je stiglo u BiH. Za uspjeh ove mlade skijašice zaslužni su isključivo njeni roditelji.

"Ja moram naglasiti da nismo imali ničiju podršku, ulagali smo onoliko koliko je bilo u našoj moći, a rezultati pokazuju koliko", rekla je na kraju razgovora Sabina Šunjić. 

Podsjetimo, alpski skijaš Andrija Radoš osvojio je prvu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji.

Radoš je u disciplini superveleslalom slavio ispred Dušana Stefanova iz Srbije i Robinsona Kyla iz SAD-a.

Radoš, kojem su ovo prve olimpijske igre, sa ponosom je rekao da je to njegov najsretniji trenutak u životu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije