Donesite najbolju odluku za budućnost: Idemo učiti njemački!

0
Promotivni tekst
Donesite najbolju odluku za budućnost: Idemo učiti njemački!
Foto: Goethe Institut / Idemo učiti njemački!

Učenje jezika investicija je za budućnost, a upis na kurs njemačkog jezika je najbolja odluka koju možete donijeti ove jeseni.

Zanimljiv i koristan jezik

Njemački je najšire rasprostranjen jezik u Evropskoj uniji. Osim što je zvanični jezik Njemačke, Austrije i Lihtenštajna, jedan je od zvaničnih jezika Švicarske i Luksemburga. Ovaj jezik može biti izuzetno koristan za budućnost, bez obzira na vaše godine. Znanjem njemačkog pruža vam se više prilika za karijeru i povezivanje sa milionima ljudi.

Njemačka se nalazi u srcu Evrope i sa svojom očaravajućom arhitekturom, prostranim šumama, bogatom kulturom te velikim brojem škola i univerziteta zemlja je nevjerovatnih mogućnosti. Putovanja, sklapanja novih prijateljstava, uživanja u avanturama, posjete poznatim manifestacijama, otkrivanja kulinarskih specijaliteta i historijskih znamenitosti na ulicama Njemačke uvijek su lakši i zanimljiviji kada razumijete jezik. Posjeta ovoj zemlji još više će vas motivisati da naučite njemački i krenete u stvaranje nezaboravnih uspomena.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Koliko vremena treba da se nauči njemački jezik?

Učenje je individualan proces i zavisi od raznih faktora, pa i onih ličnih: angažmana, utroška vremena i korištenja dodatnih ponuda za vježbanje. Tako je i sa učenjem njemačkog jezika. Međutim, ako ste već učili jedan ili više stranih jezika, to uglavnom ubrzava i učenje njemačkog. Veliku ulogu igra i to da li pohađate kurs u matičnoj zemlji ili u Njemačkoj gdje i van nastave imate priliku za slušanje i razgovor na njemačkom jeziku.

U načelu, za A1 nivo neophodno je barem 150 nastavnih časova, za A2 oko 300, B1 - 450 časova, B2 - oko 600, a za C1 oko 750 i za najnapredniji nivo C2 oko 900 nastavnih časova.

Zašto je Goethe-Institut BiH sjajno mjesto za početak?

Za sve vas koji razmišljate kako se pokrenuti i gdje početi, naša preporuka su kursevi prilagođeni vama u Goethe-Institutu BiH. Naš sistem kurseva predviđen je za djecu, mlade i odrasle, a izvodi se online, kombinovano i u učionici, opet kako biste mogli odabrati ono što najbolje odgovara vašem načinu života i obavezama. I termine smo prilagodili kako biste mogli bez napora stizati na svoje časove njemačkog.

Ističemo da se naša nastava stopostotno odvija na njemačkom jeziku, a naše nastavno osoblje koristi savremene i inovativne metode koje garantuju efikasnost pri učenju. Kod nas su tabla i kreda stvar prošlosti, a nastava je interaktivna i zabavna.

Šest nivoa koje nudimo definisani su evropskim standardima i međunarodno su uporedivi, što znači da nakon završetka jednog nivoa možete nastaviti s drugim kod nas ili na nekoj drugoj lokaciji (u Njemačkoj ili online).

Ne znate gdje početi? Mi ćemo vam pokazati

Imate određena predznanja, ali niste sigurni na kojem ste nivou? Ništa ne brinite. Za vas smo osmislili besplatni i brzi test koji možete rješavati online i već za pet minuta dobiti rezultate. Ipak, ovo je samo okvirni test za procjenu znanja njemačkog jezika i nije zamjena za ulazno testiranje.

Za sve zainteresovane polaznike od 16 godina pa naviše omogućili smo ulazno testiranje kroz koje možete dobiti precizan rezultat vašeg predznanja njemačkog jezika (npr. A1.2, B2.1), ali se i posavjetovati o daljim koracima i odgovarajućem kursu sa osobljem Goethe-Instituta BiH. Ovi precizni testovi služe za individualnu procjenu za odgovarajuće testove i košta 50 KM, ali vam taj novac vraćamo ako upišete naš kurs.

Nikada nije rano za učenje jezika

Želite da vaši mališani pohađaju časove njemačkog jezika? U našoj ponudi su kursevi za djecu od 5 godina pa naviše. Za različite dobne skupine osmislili smo kurseve koji im odgovaraju, tako da možete biti sigurni u naš iskusan i provjeren koncept rada koji gajimo na više od 150 mjesta širom svijeta.

Za više informacija i termine kurseva Goethe-Instituta BiH posjetite LINK ili nam se javite na kursevi-sarajevo@goethe.de, a na raspolaganju vam je i broj telefona 033/570-000.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije