Svi žele u Njemačku, a ona se s djecom doselila u BiH: 'Prijatelji smatrali da je luda'

5
Radiosarajevo.ba
Svi žele u Njemačku, a ona se s djecom doselila u BiH: 'Prijatelji smatrali da je luda'
Foto: YouTube / Sussane i njena djeca žive u Livnu

I dok hiljade mladih odlazi iz Bosne i Hercegovine, novinar Srećko Stipović snimio je zanimljivu životnu priču gdje je adresa u Njemačkoj zamijenjena onom u BiH. Susanne Marielle Goepel sa svoje četvero djece došla je iz njemačkog Leipziga i sada živi u Golinjevu kod Livna.

Glavni razlog njezinog dolaska je, kako kaže, sloboda i prelijepa priroda koju joj Bosna i Hercegovina nudi.

Susanne je svoju domovinu napustila prvenstveno zbog djece jer ovdje imaju slobodu koju, kako kaže, u Njemačkoj ne mogu imati.

Vučić večerao s bh. političarima u Mostaru pa poručio: "Pripremamo za Vaskršnji sabor u maju"

Vučić večerao s bh. političarima u Mostaru pa poručio: "Pripremamo za Vaskršnji sabor u maju"

"Moja djeca sada kada dođu iz škole, uvijek kažu da im je dan odlično prošao. Dolaze vedri i nasmijani dok u Njemačkoj to nije bio slučaj", tvrdi Sussane.

Drugi razlog je, pak, prelijepa i nesvakidašnja priroda koju joj pruža Golinjevo kod Livna, uz Buško jezero.

Susannin suprug je u Njemačkoj gdje je vlasnik jedne stomatološke ordinacije. Plan je da tu ordinaciju prodaju, a posao nastave u Golinjevu.

Također, Susann je otvorila jednu agenciju koja pomaže ljudima koji žele doći živjeti u BiH. Kroz smijeh kaže da su, kada je odlučila doseliti se u Golinjevo, njezini prijatelji smatrali da je luda, ali kad su vidjeli prirodne ljepote koje ove mjesto pruža - podržali su njezinu odluku.

Kad je došla, Susanne je s djecom živjela u kamp kućici. Sada, uz pomoć dobronamjernih susjeda koji za nju imaju samo riječi hvale, gradi svoju kuću.

Više o životnoj priči ove žene pogledajte u videu: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije