Dodik Izetbegoviću: Predlažem da se sastanemo za vikend i dogovorimo novi rok

Radiosarajevo.ba
Dodik Izetbegoviću: Predlažem da se sastanemo za vikend i dogovorimo novi rok
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović i Milorad Dodik

Milorad Dodik danas je najavio pripreme za posebnu sjednicu Narodne skupštine o poziciji RS i dodao da očekuje jedinstvo u koaliciji.

Na pitanje da prokomentariše izjave Bakira Izetbegovića da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da ANP treba da bude usvojen, Dodik je rekao da nikakav ANP ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakva aktivacija MAP.

"Predlažem da se sastanemo za vikend i da promijenimo samo jedan član onog našeg sporazuma iz avgusta, tako da damo novi rok za formiranje Savjeta ministara BiH od deset dana. Ako se taj rok ne ispoštuje, i poslije posebne sjednice Narodne skupštine, onda mene više ne trebaju ni zvati", poručio je Dodik.

Dodik je ovo izjavio nakon sastanka s predsjednikom DNS-a Markom Pavićem, koji je izjavio je da su njih dvojica usaglašavali zaključke o kojima se razgovaralo na prošlom sastanku stranačkih delegacija. Pavić kaže da su razgovori bili podijeljeni na tri dijela – o koaliciji na lokalu, na nivou RS i na nivou BiH, a da su danas stigli da razgovaraju samo o nivou Srpske.

"Zaključak je da koalicija nastavi djelovanje jer je potrebna stabilnost da bismo rješavali ekonomske i političke probleme. Ovo je napredak u našim odnosima i očekujem smanjenje tenzija", rekao je Pavić.

Kao konkretan problem on je naveo funkcionisanje uprave Željeznica RS: "Direktor je iz DNS, izvršni direktori su iz SNSD i oni idu prema svojim strankama i ne funkcionišu kao uprava."

Dodik je rekao da su zaustavljena nova imenovanja u javnoj upravi dok se ne dogovore unutar koalicije.

"Ovo treba tretirati kao uobičajene konsultacije. Mi nemamo političkih razmimoilaženja, imamo određenih šumove između pojedinaca", rekao je Dodik, javlja Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije