! / Skaka o dočeku Nove godine: Vlada KS-a i Općina Stari Grad nam nisu dali podršku

08. 11. 2019. u 11:25:00 B. R.

Shares:0

Građani i posjetioci glavnog grada Novu godinu će dočekati koncertom regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića - danas je i zvanično potvrđeno.

Željko Joksimović uvest će građane Sarajeva i turiste u Novu 2020. godinu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je istakao da će glavni grad Bosne i Hercegovine ponovo biti novogodišnji centar regije. Zato je ponovo slogan događaja Sarajevo novogodišnji centar regije. Tvrdi da doček nije trošak pozivajući se na podatke studije Instituta Ekonomskog fakulteta.

Predstavljen program dočeka Nove godine u Sarajevu - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Predstavljen program dočeka Nove godine u Sarajevu

Naglasio je da postoje institucije koje nisu dale značajniju podršku ovom događaju. Kao takve je naveo Vladu Kantona Sarajevo i Općinu Stari Grad Sarajevo.

Vlada KS: Ničiji javni nastupi neće ugroziti doček Nove godine

Prema riječima Skake, ova općina nije dala saglasnost da se ispred sarajevske katedrale održi koncert klasične muzike. Prethodne tri godine taj koncert se održavao na spomenutoj lokaciji, ovaj put će se to desiti ispred Vječne vatre 30. decembra.

Ministrica za turizam i zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo je pozvala turiste da posjete Sarajevo. Kao čelnica Ministarstva koje je podržalo doček je također navela da je to jedna velika investicija.

Predstavljen program dočeka Nove godine u Sarajevu - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Predstavljen program dočeka Nove godine u Sarajevu

Joksimović je poručio da Sarajevo osjeća svojim gradom. Za njega je privilegija što će nastupati 31. decembra. Kako je kazao, ljubav prema Sarajevu traje godinama.

Davor Sučić iz Zabranjenog pušenja je kazao da "pred svaki koncert u Sarajevu ne spava" poručivši u šali Joksimoviću:

"Imat ćemo dobru predgrupu."

KOMENTARI (6)