Dnevnice radnika probile plafon. Ovo zanimanje u BiH dnevno zaradi 400 KM

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Jah

Nek crknu privatnici s niskim dnevnicama, stoka bi i dalje da koriste djabnu radnu snagu, od radnika trazi jos da mu guzicu pere za tu dnevnicu stoka privatnička nek svi pocrkaju koji radnika ne cijene i ne razmisaljju dali radnik moze s svojm platom da nahrani porodicu i da im obazbjeti tri obroka dnevno.

Omladinske radne brigade

Dabogda ostali bez radnika mamu vam robovlasnicko privatnicku nataknutu pozdravljam. Pa kad smislite neki koncept kako raditi i prezivjeti posteno mozda vam dodje neki rob da radi.

Pogodi

jednom posao u mjesecu za 400KM dnevno :)

,bosnjo.

Nemojte lagat,prosle godine mi ponuđeno na dva mjesta da berem maline po cijeni 2,5 km gajba.na ovoj vrucini mozete nabrati maksimalno od 15 do 20 gajbi.odbio sam,ovom jednom bolesnom majmunu pola propalo al nije tjeo platit vise.***

Radnik

Sve sam prošao i sve podlosti i prevare znam. Ovi za branje voća što daju dnevnicu 100 km, što ne kažu koliko je satnica, krvava je to dnevnica kada radiš čitav dan dok god ima sunca uz samo jedan obrok dnevno. Ove zanatlije su posebna priča što zarade za jedan dan nečiju platu, kod njih se posao naslijeđuje sa oca na sina, njihovim radnicima je zabranjeno da znaju da rade te zanate! I na kraju ovi poslodavci sad prijete da će dovesti strane radnike, baš me zanima đe će ih naći kada smo mi među najsiromašnijim državama u svijetu.

Iscrpljena

Za satnicu od 4km, čovjek mora nešto pojesti, pogotovo ako je fizički rad u pitanju! Jeste li radili kad intenzivan posao, bilo da je fizički ili psihički??? Radila sam kao online nastavnica engleskog jezika za satnicu od oko 3-4 km, i raspala sam se. Nisam mogla normalno živjeti, i jedva sam preživljavala, smršala 10kg, nisam imala para da uštedim za nove cipele, odjeću, pogotovo hranu. Nećemo biti robovi! Cijenite naš rad!

Običan čovjek

Konačno da i običan radnik može od svoje zarade da ide na ljetovanje i zimovanje. Dosta je bilo izrabljivanja.

/ Najnovije