Djeca iz Vareša, Zenice, Banje Luke zajedno uz druženje i upoznavanje

Radiosarajevo.ba
Djeca iz Vareša, Zenice, Banje Luke zajedno uz druženje i upoznavanje
/ Vrijeme je za Mir - projekat Caritasa
Protekli vikend su djeca iz Vareša, Zenice i Banje Luke provela u u duhu međuetničkog i međureligijhskog dijaloga

Riječ je o projektu u organizaciji Caritasa Bosne i Hercegovine „It is time for MIR“, koji podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Sudjelovali su JU Dom porodica Zenica, ustanova Mala škola Vareš i romsko udruženje Otaharin.

Mladi i odgajatelji iz ustanove Mala škola Vareš imali su priliku uživati u cjelodnevnim aktivnostima, radionici i posjeti vjerskim institucijama u Varešu: džamiji, katoličkoj i pravoslavnoj crkvi. Ovom prigodom mladi su čuli nešto više o različitim vjerskim običajima, te su imali priliku postaviti pitanja i razgledati vjerske objekte. 

Dom porodica Zenica je organizirao završnicu svog projekta „Igra spaja sve“ u Banjoj Luci u suradnji sa JU Dom "Rada Vranješević" Banja Luka koji su ugostili odgajatelje i mlade iz JU Dom porodica Zenica. Odgajatelji ovog doma priredili radionice na kojima su sudjelovali svi mladi, organizirane su sportske igre, a nakon zajedničkog ručka, mladi su obišli vjerske objekte u Banjoj Luci – džamiju, pravoslavnu i katoličku crkvu.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije