Divna novogodišnja akcija Muzeja ratnog djetinjstva: 'Obradovat ćemo hiljade djece u Ukrajini'

0
Radiosarajevo.ba
Divna novogodišnja akcija Muzeja ratnog djetinjstva: 'Obradovat ćemo hiljade djece u Ukrajini'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muzej ratnog djetinjstva

Muzej ratnog djetinjstva zajedno sa djecom iz različitih krajeva BiH u decembru je pripremao paketiće prijateljstva za djecu Ukrajine.

Paketići iz cijele BiH stizali su u Muzej ratnog djetinjstva za djecu Ukrajine. Akciji su odazvali brojni učenici, ali i veliki broj onih koji odavno više nisu djeca.

"Paketići iz cijele BiH stižu u Muzej ratnog djetinjstva za djecu Ukrajine. Jutros su u naš ured paketiće dostavili prijatelji iz Osnovne škole Safvet-beg Bašagić. Jučer su zvale kompanije koje žele donirati stvari za paketiće.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Muzej ratnog djetinjstva otvorio prvu izložbu u Kijevu

Muzej ratnog djetinjstva otvorio prvu izložbu u Kijevu

Zvala je i osnovna škola iz Konjica čiji su učenici pohađali naše radionice da javi da su pripremili 200 paketića! U trenutku kad sam svratio u ured, došlo je i dvoje starijih sugrađana, donijeli su tri paketića koje su pripremili sa unucima.

Kasnije mi je prijateljica poslala fotografiju desetak paketića koje je sama pripremila. Obradovat ćemo hiljade djece u Ukrajini. Hvala svima", napisao je Jasminko Halilović, osnivač i generalni direktor muzeja na svom Facebooku profilu.

Vršnjački znak solidarnosti, nastao samostalno ili uz pomoć roditelja, učiteljica ili nastavnica mogao  se u Muzej dostaviti do 23. decembra. Tim Muzeja ratnog djetinjstva uručit će poklone djeci u Ukrajini, te ukrajinskim porodicama u izbjeglištvu u Poljskoj u koordinaciji sa Caritasom.

Poruka napisana onima koji Novu godinu dočekuju u ratnim i izbjegličkim okolnostima, uz brižljivo odabran ili samostalno napravljen poklon nekome će sigurno predstavljati najdragocjeniju uspomenu iz najtežih dana.

Takvo iskustvo imaju i neke od učesnica i učesnika akcija MRD-a.

Vesna Radman također se, kao majka dvoje male djece, iz prve ruke uvjerila koliko radosti donose paketići prijateljstva, te je i ove godine pripremila jedan paketić u ime svoje unuke Slobode.

"U trenutku kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini imala sam jednu bebu, djevojčicu, od godinu i mjesec i drugu bebu, dječaka, od dvije godine i mjesec dana (Slobodin tata)... Malo toga lijepog je bilo tih godina i malo toga se moja djeca sjećaju, ali jednog paketića u kutiji za cipele, koji je stigao čak iz Japana, nisu zaboravili", kazala je Radman.

Muzej ratnog
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Muzej ratnog

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije