Diplome kao ukras na zidu: Evo koliko je u FBiH nezaposlenih sa završenim fakultetom

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

fax

završavamo fakultete ne zbog posla nego samo da bi završili. niko ne gleda koje se struke traže. tako se gubi gomila vremena i novca. no to je problem onih koji upisuju škuole koje ne prolaze na tržištu.

Hercegovac u Bosni

Eh ,ima posla ali nema fotelje.A mora se odmah u fotelju. Ima i ovih "pametnih", kod nas vecina, koji samo trune kako ih drzava i neko drugi sputava. A da probaju nesto sami, ma jok, kazu ne moze se, bez stele.Pa onda idite vani pa zaradite milione.

robot

kakvi ba fakuilteti? fakultet u kiseljaku, širokom i slično... dajte molim vas... današnji doktorati su u rangu nekadašnjih maturalnih radova.

Privatni fakultet zlo, čast ova dva renomirana u Sa, ostalo jad

Te diplome sto vise, su diplome Travnik, Vitez, Sokolac... To je smijurija od fakulteta, diplome su u rangu srednje skole. Sto je najgore, ti jadnici sto zavrse tamo, tripuju da imaju diplomu, a jednostavno ni jedan poslodavca ne zeli takav kadar, jer ih treba platiti kao VSS, a realno su ispod nivoa SSS. Jer ko ima imalo pameti zavrsio je javni univerzitet, gdje se nesto nauci. Sramotno je sve ovo sto rade sa visokim obrazovanjem.

U BIH se sve krade i znanje se krade, ali to je kratkog vijeka

Neka nađu posao sa tim privatnim fakultetima negdje u EU hahaha Mogu ima priznati samo srednju skolu. Hahaha kako roditelji svojim pametnjakovicima medjvjedju uslugu učine. Pa bolje biti dobar automehaničar i pare zarađivati, nego učiti dijete da je u redu krasti znanje levatskim diplomama. Istina mogu se zaposliti u javnoj upravi, jer je zakon nakarada i moraju se isto vrednovati lazna i prava diploma. Ali u privredi niko nece takve radnike, koji kradu znanje, krast ce i pare u firmi.

Svasta se i studira, sto nikakve konjunkture nema, neki likovni dizajni, neki "mediji" (a ono sve dezinformatori...), a i studira se na qurtchevim fakultetima, sta treba jos?

A kod onog ostalog problem Bolonja; SVe neki "magistri" danas BUHHAHHAA :)) LOL, prije si prvo diplomirao, pa fino upisivao postdiplomski, pa bi se malo pomucio dvije godine da postanes magistar. Danas ono magistar cim izleti sa faksa i jos te s visine gleda, kao ti samo dipl. xy, a ja magistar?? Mnoge faksove rasteglo sa 4 na 5 godina, a manje uce za tih 5 nego prije za onih 4, ali on tebe sad s visine gleda, a duduk... Bjezi ba....

nasvasta

Ne računajte najveće zlo poslije genocida za Bošnjake a to su štamparije koje su osmišljene da intelektualno moralno unište Bošnjake,Travnik Vitez ŠirokiB Kiseljak Srbija RS.

Adi

@robot sto travnik preskaces, najvise je tih propalih studenata

Ivan

@nasvasta najvece zlo za vas glupe bosnjake je sda, bakir, fadil, i sl. oni su uz vasu saglasnost unistili drzavu, sve firme pokrali, stekli ogromno bogatstvo, a vi glupe muje glabajte ga laganini, ***

Gh

Po prakticnom znanju i teoriji i logici, javni drzavni univerziteti u srpskoj su bolji od onih u fbih, jer ih ima samo 2 sto objektivno i moze biti na tako malo stanovnika i na tako malom prostoru, dok oni u fbih imaju 5,6 univerziteta. Pa sad ti kontaj gdje je bolje i vece znanje, posebno ako se uzme da na univerzitetima u srpskoj predaju brojni profesori sa beogradskog univerziteta.

/ Najnovije