Mustafić o Nadareviću: Otišao je jedan od najvećih, bio je posebno vezan za Bosnu

0
Radiosarajevo.ba
Mustafić o Nadareviću: Otišao je jedan od najvećih, bio je posebno vezan za Bosnu
Foto: Printscreen / M. Nadarević

Piše: F. V.

Ugledni bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić s najdubljom tugom se oprostio od Mustafe Nadarevića, jednog od najvećih glumaca naših prostora, rođenog u Bosni i Hercegovini, koji je preminuo danas u 77. godini.

"Otišao je jedan od najvećih glumaca sa južnosloveskog kulturnog prostora. Njegov filmski i teatarski opus je impresivan. Bio je posebno emotivno i umjetnički vezan za Bosnu u kojoj je volio snimati, režirati i učiti svoje mlađe kolege. Bio je beskrajno drag i dobar čovjek", kazao je Mustafić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Musatafa Nadarević je preminuo nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godin. Vijest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba.

Dijagnosticirana mu je bio karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine. Iako je živio i radio u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, najveći dio života proveo je u Zagrebu.

Pozorišnu karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u tom gradu. Pamtit ćemo ga po ulogama u velikim i poznatim filmovima, serijama, pozorišnim predstavama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije