BiH / Dino Merlin otkazao saradnju bubnjaru Češljaru zbog komentara na Facebooku

14. 10. 2018. u 13:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1829

"Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti", stoji u saopćenju bosanskohercegovačkog pjevača Dine Merlina.

Naime, bubnjar Dine Merlina Amar Češljar nedavno je komentarisao na Facebooku članak o mostarskim protestima zbog izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Češljar je ispod članka o ovoj vijesti na jednom bh. portalu napisao:

"Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore."

 Amar Češljar nedavno je komentarisao na Facebooku članak o mostarskim protestima - undefined

BiH / Protestna šetnja u Mostaru: Okupljeni poručili da Komšić nije njihov predsjednik

Večernji list navodi da Amar Češljar više neće svirati u bendu Dine Merlina i to je epilog priče koja je izazvala burne reakcije. Merlin je danas medijima preko svog PR agenta Vedrana Strukara poslao saopćenje u kojem stoji:

"Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro. Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru. Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti. S poštovanjem, Dino Merlin." 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA