Dino Konaković o Povorci ponosa: Kako je civilizirano Sarajevo održalo lekciju

Radiosarajevo.ba
Dino Konaković o Povorci ponosa: Kako je civilizirano Sarajevo održalo lekciju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dino Konaković

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, na svom Facebook profilu oglasio se nakon što je održana Povorku ponosa.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Suzdržavao sam se od bilo kakvog komentarisanja u danima koji su prethodili sigurnosno rizičnom, a neizbježnom vikendu iza nas. Suzdržavao sam da reagujem na sramotna ismijavanja i izvrgavanja ruglu tradicionalne porodice, navođenju devijacija, nasilja i zlostavljanja kao normi tradicionalnog i beskompromisnom vrijeđanju i ljudskih i porodicnih i vjerskih osjećanja svih koji vjeruju u institut porodice kao takve. Tolerancija mnogih zagovornika 'parade na kojoj se traži tolerancija' počinjala je i završavala na onome što oni smatraju ispravnim. Nisu davali pravo na drugačije mišljenje i svako neslaganje sa svojim stavovima su verbalno vrlo agresivno napadali", kazao je Konaković.

Sarajevo je glavni grad države čiji su pripadnici MUP-a i specijalne policije ovaj vikend cijelom svijetu (iz kog svako malo dolaze slike nasilnih protesta) održali lekciju kako se profesionalno i bez i jedne greške osiguravaju skupovi visokog rizika. To je Sarajevo", smatra Konaković.

Da, u programskoj (ne ideoloskoj) smo koaliciji sa nekim strankama koje su bile otvoreni promotori ove povorke. Veze nas 300 mjera i 29 principa kojim se vraca povjerenje u institucije i popravljaju uslovi zivota nasim gradjanima. 300 mjera i 29 principa kojim se svakim danom vraca po zrno pravde u ovaj uruseni sistem, mjera i principa koji su zakrpa za rupe u ovom nasem brodu koji brzo tone ka dnu.

"Narod i pravda je ustala protiv sistema u kojem korumpirana tužilastva i sudovi štite i kriju ubice naše djece, štite političare koji su počinoci teških krivičnih djela, u kojem se takvi tužioci nagrađuju boljim pozicijama. Ustali smo protiv sistema u kojem tajkuni ne plaćaju ni komunalne usluge, a bogate se od budžetskih para. Protiv smo sistema u kojem se zaposljavaju podobni i nesposobni, a pametna nasa djeca odlaze iz domovine. Ustali smo iz komoditeta svojih funkcija i ušli u borbi da svi građani ove zemlje imaju jednaka prava pred zakonom i ostvarivanju svih egzistencijalnih potreba. O povorci kad je riječ, javno smo se protivili kad to skoro niko nije smio. Protiv smo svakog oblika diskriminacije", smatra Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije