Budite heroj mališanima: Darujte krv za djecu oboljelu od raka

0
Radiosarajevo.ba
Budite heroj mališanima: Darujte krv za djecu oboljelu od raka
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju zajedničkim snagama organizuju Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka", Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH održava se danas u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv.

Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje.

Posebno je težak period, koji je nastupio sa pandemijom COVID-19, jer potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju.

Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći danas do 17.30h u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta.

"Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite i vi", poručuju iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".  

Preporučuju i da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku: http://ztmfbih.ba/vodic-za-darivaoce.php

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije