Danas je "udarilo džemre u vodu" : Zima je na izmaku

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Jass

Prvi put čujem

Habuhabuhabu

Hahaha... Nije mi da prvi put cujem ali ce mi se smuciti ova rijec koliko nam se servira. Dajte Malo umjerenosti.

sb

NASA-in rover Perseverance sletio na Mars!!!

moke

Treba uvesti maltarinu za ove dzemrase.

Najvisi u skoku

Udarilo vam dzemre u kosti papanske...cuj "udarilo dzemre" hahahaha

Miki

Seljacka vam je ovo prica. Nikad se u Sarajevu, posljednjih 50 god., ovo nije govorilo, niti proricalo. Donijeli vi novinarcici neki svoj seoski obicaj hoce doci i ona sto gleda u kasike?

S

Sreca pa bosanski jezik ima hiljadugodisnju tradiciju pa sve rijeci imaju na bosanskom, od pozdravljanja, odzdravlja ja, cestitanja praznika itd.

Clanak je ok

Ne pamte ovo ni najstariji dodjosi poslijeratni u Sarajevu da se govorilo. Moji su u Sarajevu nekih pisljivih 400 godina i uvijek se sjecam da se spominjalo 1,2,3 dzemre i ostali izrazu. U Sarajevu se nikad nije govorilo dulum, sto je seljacki. Ispravno je dunum i odmah mu vidis porijeklo kad kaze da je dulum ili dunum. Toliko o novokomponovanim Sarajlijama. Nas Sarajlija je ostalo 10% posto. A ostali su doslje poslije svakog od ratova. Sarajlija nije samo pripadnost geografska nego i nacin ponasanja. Pravi Sarajlija lopovu nikad nece uci u radnju, kafic ili slicno. Ima toga puno. Pa mi smijesno kad doslje komentarisu Sarajlije, a nisu ih sreli sve ukupno 5. Druze se sa svojim dosljacima iz kasaba i ruralnih sredina. Tako da je ovaj clanak ok skroz.

/ Najnovije