Dan kada je u Tuzli odbranjena BiH: Kako je JNA nudila Bešlagiću da izda BiH?

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ne pijem dok Paja vozi

***

***

***

Ja1

Otkud Selim Beslagic, pa zar nije samo sda i sdaovci odbranili BiH i zar nisu samo sda patriote a svi ostali izdajnici?

Bosanac

Lijepe riječi su ukras!

Ne pijem dok Paja vozi

***

29.4.1992.hasan efendic naredio napad na jna u bih

29.4.1992. sef muslim.staba to hasan efendic naredjuje napade svuda u bih gdje se jna povlaci, iako je dogovorom odredjen krajnji rok za povlacenje jna iz bih do 19.5.1992. Tako su napadnute i sarajevska i tuzlanka kolona jna koje su se mirno povlacile, a bosnje su im kukavicki pucali u ledja i zapalili ih. Sve ima crno na bijelo zadokumentovano u arhivama, ali bosnje to ne smiju objaviti. Dakle, napali ste kolone jna prije isteka roka koji ste im sami dali za povlacenje i pucali ste u ledja ljudima koji se mirno povlace po dogovoru. Tipicno kukavicki i hinjski. Onda ste zarobljene regrute iz sarajevske kolone odvukli u veliki park i pobili i za to nikada niko nije odgovarao. A ove iz tuzlanske kolone ste zive zapalili i to ste nazvali vatrometom na snimku koji ste uzivo snimali, sto govori o vasem namjernom napadu na jna kolonu. I onda ste srbe optuzili za krvoprolice i rat.

Ovde je fino priznao da su bosnje bile za rat

Pa i iz ovog transkripta je jasno ko je zelio rat u bih, a ko ga je zelio izbjeci. Ko je svjesno razbijao jugoslaviju, a ko pokusavao da spasi sto se spasiti da od nje. Kao sto i vidimo da je vec tada 1992. beslagic srpski narod nazvao genocidnim, sto pokazuje da se su bosnje spremale za rat, jer su jedino tako mogli postati zrtve i onda optuziti srbe za to. Beslagic fino kaze: "neka bude rat" i onda bosnje tvrde da oni nisu bili za rat. A o snimku povlacenja jna kolone iz tuzle koji su bosnje uzivo prenosile, kad su je zapalile i nazvale vatrometom, cime potvrdjuju svoju zlocinacku namjeru, ne treba ni pricati. Ima na youtube pa se moze pogledati. Cuj bosnje se branile time sto su napali i zapalili kolonu koja se mirno povlacila po dogovoru. To moze samo bosnjacka logika i demagogija.

Durmo

***

Kad bosnjo nema argumenata pocinje vrijedjati

Biti ignorantan, znaci biti Budala. ka Durmo Pricas o liku u ogledalu?

/ Najnovije