Dan kad su "Škorpioni" strijeljali šest mladih Srebreničana: Tuga i nakon 27 godina

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Adi

i jos cete kmecati 77g, kriti svoje zlocine, i traziti sadake, boli vise negoga patka za vas, i vase dodijali ste samo pare otimate, i skupljate politicke poene dok vasi zlocinci rade u vladi, cisti svoje dvorite pa kmeci bogu ste dodijali vise

DUDEK JOZA BRAVAR Velikosrpski zet

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

Treba znati

Srpstvo je politicki, velikodrzavni, klerofasisticki projekat. Nema veze sa slavenskim zakarpatskim Srbima. Populacija nema vecinski slavenski gen. Osnov je svetosavsko pravoslavlje. Radi se o projektu pravljenja Srbije na Jadranu od Skadra do Zadra. Metode su zlocinacke, istrjebljivacke, ukljucujuci genocid prema muslimanima i protiv svih koji ne srbuju.

Kad vratimo Bosnu i njenu naciju vraticemo i njen

i jos cete kmecati 77g, kriti svoje zlocine, i traziti sadake, boli vise negoga patka za vas, i vase dodijali ste samo pare otimate, i skupljate politicke poene dok vasi zlocinci rade u vladi, cisti svoje dvorite pa kmeci bogu ste dodijali vise ka Adi U Bosni nije bilo srpskog i hrvatskog jezika do raspada Yu ‘90-tih. Bio je srpskohrvatski-hrvatskosrpski iz Kraljevine SHS. Nastao je preimenovanjem Bosanskog jezika 1907. odlukom Zemaljske vlade AU. Nakon toga se u BiH mjesto Bosanskog uci SH-HS jezik, sve do radpada SFRJ ‘90-tih XX vijeka. Bezmalo 90 godina! Onda nam iz Srbije i Hrvatske namecu “svoje” jezike, da prisvoje gradjane BiH u “svoje narode”. Nisu to njihove nacije, ni njihovi narodi! Ne poticu iz tih drzava. Nisu im dijaspora! Nisu ni zakarpatski Slaveni Srbi ili Hrvati. Sve dok Hrvatska i Srbija gradjane BiH predstavljaju kao “svoje narode” znaci da nisu odustale od velikodrzavnih zlocinackih projekata nad Bosnom i njenim gradjanima. Srbi i Hrvati u BiH su nacije nestale Jugoslavije, a ne nacije Srbije ili Hrvatske!

Zasto negiraju genocid?

1 Nedovršen projekat. Priznanje genocida bi onemogućilo dalje provođenje velikosrpslog projekta zločinom. Morao bi se priznati poraz i propast projekta. Negiranje znači pripremu za nove genocide. 2 Bojazan od gubitka ratne stečevine. Mogla bi MZ ukinuti dejtonski ustroj BiH, nastao kao posljedica zločina i genocida. Zato ne žele priznati presuđeni genocid. 3 Sakrivanje iza naroda. Opravdavaju se da bi priznaje genocida stavilo stigmu srpskom narodu. Znamo da je genocid dio političkog velikodržavnog projekta, a ne karaktera naroda. 4 Negiranje genocida, veličanje zlocinaca i slavljenje zločina je potvrda da je genocid doprinio ostvarenju ratnog cilja. Time se potvrdjuje da se genocid isplati, sto je motivacija za cinjenje novih genocida. 5. Bojazan od placanja odšteta zrtvama i drzavi. Rješenje su, pored presuda zločincima i mjere kojima se ubija motiv za činjenje zločina (genocida). Presuditi pocinioce, osuditi projekte koji su doveli do genocida, razvaliti ratna postignuća ostvarena zločinom, sanirati posljedice, namiriti štetu žrtvama i drzavi. Da nikom vise ne padne naum da je genocid isplativ.

šta uradi taj zločinac alija!

šta uradi taj zločinac alija! sramota!

Covjek

Nazalost, osudjeno smo da zivimo uz i kraj ubica i genocidasa.

u americi svaki

dan ubistva

/ Najnovije