Solidarnost i zajedništvo / Dan Evrope u BiH: Muzičko putovanje kuturnom baštinom

10. 05. 2021. u 14:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dan Evrope je najveći i najznačajniji praznik Evropske unije te je prilika da proslavimo naše zajedničko naslijeđe, raznolikost, kulturno bogatstvo, solidarnost, toleranciju i zajedništvo.

Tim povodom, predstavljamo jedinstveno muzičko putovanje kulturnom baštinom kroz Bosnu i Hercegovinu čiju režiju potpisuje Dino Mustafić u saradnji sa bh. umjetnicima: Almir Đikoli, Rusmir Efendić, Basheskia & Edward Eq (Nedim Zlatar & Leonardo Šarić), Lejla Jusić, Divanhana, Mustafa Mujo Šantić, Aida Redžepagić, Adis Billain Kutkut, Amila Terzimehić, Hana Zrno, Mak Čengić, Margarita Mladinić, Alen Konjicija, Harun Ćehović i Antonija Blaće.

Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini zajedno s Info centrom EU u BiH, u saradnji s ambasadama i kulturnim institutima zemalja članica Evropske unije, Direkcijom za evropske integracije BiH, kao i brojnim partnerima, donosi raznolik, edukativan i zabavan sadržaj tokom mjeseca maja.

Screenshoot - undefined

Foto: Promo

"Nadamo se da ćete zajedno s nama uživati u raznovrsnom kulturnom i edukativnom sadržaju koji smo pripremili. Program obilježavanja Dana Evrope u BiH je dostupan na ovom linku”, poručili su iz Info centra Evropske unije u Bosni i Hercegovini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA