Da vam Minka nešto kaže: Zvijezda Instagrama izdaje knjigu i snima seriju

S. H.
Da vam Minka nešto kaže: Zvijezda Instagrama izdaje knjigu i snima seriju
Foto: Privatni album / Hazim Hadžić

Iza Omerovce i Minke, simpatičnih Bosanki koje su postale zvijezde Instagrama i koje redovno nasmijavaju više od 142 hiljade pratilaca, stoji 23-godišnji student teatra, filma i medija Hazim Hadžić iz Kalesije.

Hazim Hadžić: Omerovca i Minka uskoro će zaživjeti na seriji

Iza Omerovce i Minke, simpatičnih Bosanki koje su postale zvijezde Instagrama i koje redovno nasmijavaju više od 123 hiljade pratilaca, stoji 23-godišnji student teatra, filma i medija Hazim Hadžić iz Kalesije. Tako bi se najkraće opisao, kako kaže, ovaj student koji živi u Beču, gdje studira i radi.

"Da vam Minka nešto kaže...", svakodnevno počinje svoje obraćanje zvijezda ove društvene mreže čiji će duhoviti savjeti i mudre opaske uskoro biti objedinjeni u knjizi, odnosno u „motivacionom priručniku za sve one zarobljene u kružnom toku“, čiji će cjelokupan prihod od prodaje biti doniran u humanitarne svrhe.

„Čitajući knjigu Mome Kapore, jednog od meni najdražih autora sa našeg prostora, 'Beleške jedne Ane', pomislio sam: 'Zašto se i moja Minka ne bi mogla izraziti na taj način?' A s obzirom da je u zadnje vrijeme značajan porast motivatora na našim prostorima, i Minka se posvetila pisanju motivacionih poruka, ali sve kroz humor i satiru, ostavljajući ljudima usput i neke veoma korisne savjete za kućanstvo, tako da, ima svega za svakoga. Knjiga će biti i ilustrovana kako bi sve generacije mogle maksimalno uživati u njoj. I iskreno se nadam da će služiti ljudima jer, bez obzira što je prožeta humorom i što ju je pisala Minka, pažljivo sam birao šta ljudima poručiti, naročito onima koji posegnu za knjigom u želji da se motivišu“, rekao je autor Hazim Hadžić za Radiosarajevo.ba.

„A činjenica da sav prihod od prodatih primjeraka ide u humanitarne svrhe, kazuje moju jasnu namjeru da lik kojeg su ljudi toliko zavoljeli putem društvenih mreža, ovim putem će imati i višestruku korist“, prokomentirao je Hadžić.

S obzirom da je oktobar mjesec knjige i da traje do sredine novembra, otkrio nam je da do tada planira izdati knjigu, a sve detaljnije informacije o tačnom datumu izlaska i mjestima na kojim će se moći kupiti, objavit će na svojim profilima na društvenim mrežama.

„Mimo ove knjige, Minka će se pojaviti i na tv-u i to u malo drugačijem formatu. U oktobru će se održati još jedan kasting za nadolazeću seriju 'Opšta situacija' čije snimanje započinje u februaru mjesecu sljedeće godine, a uz neizostavnu saradnju sa Filmark produkcijskom kućom iz Tuzle, ljudima ćemo predstaviti jednu fantastičnu seriju sa autentičnom i aktuelnom premisom koja će osvježiti našu programsku šemu i zabaviti ljude, nadam se širom svijeta“, rekao je Hazim Hadžić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije