Hazim Hadžić: Omerovca i Minka uskoro će zaživjeti na seriji

S. H.
Hazim Hadžić: Omerovca i Minka uskoro će zaživjeti na seriji

Iza Omerovce i Minke, simpatičnih Bosanki koje su postale zvijezde Instagrama i koje redovno nasmijavaju više od 123 hiljade pratilaca,  stoji 23-godišnji student teatra, filma i medija Hazim Hadžić iz Kalesije.

Tako bi se najkraće opisao, kako kaže, ovaj student koji živi u Beču, gdje studira i radi.

"Neko sam ko voli književnost i film kao umjetnost i vrijedno radi na tome da svojoj publici pokloni kvalitetan sadržaj koji mogu čitati odnosno gledati. Ono što sam nekada smatrao hobijem, sada smatram poslom u kojim uživam", rekao je na početku razgovora za Radiosarajevo.ba Hazim Hadžić.

Hadžić nam je otkrio kako je prvo nastala Omerovca.

Jednog tmurnog januarskog dana 2017. godine sam se igrao sa aplikacijom Snapchat na telefonu i otuda lik Omerovca koji je raja na Instagramu veoma brzo prihvatila. Nedugo od toga, kreirao sam, isto tako - neplanski i spontatno lik Minke i od tada je krenula ova pomama za njom i hvala joj na tome. Mislim, ona je glavni krivac za sve, prema tome, ima posebno mjesto u mom srcu, rekao nam je Hadžić navodeći kako nije počeo postavljati klipove želeći popularnost na društvenim mrežama.

"Prijatelji su ti koji su me nagovorili da otvorim profil, pa sam onda nakon nekog vremena popustio i otvorio taj profil. I eto, iz moje istinske želje da nasmijem svoje prijatelje, rodilo se nešto mnogo veće od toga", rekao je Hadžić.

Minka i Omerovca se obraćaju svima, a njihova publika je raznovrsna, jer se i Hadžić bavi takvim temama.

"U rasponu od 3 do 73 godine, sadržaj sa profila Omerovca je svima zanimljiv i u tome je ljepota tih likova; ne vrijeđaju i nisu vulgarne, a veoma koncizno prenesu poruku", prokomentirao je Hadžić.

Iza ovog mladića četiri su objavljene knjige, jedna knjiga poezije i tri romana.

Zadnji roman pod nazivom ''Sve dok ne svane'' proputovao je svijet i već je spreman za drugo izdanje, zbog čega je Hadžiću iznimno drago.

"Publika je itekako dobro prihvatila moju knjigu i ja nemam riječi da iskažem tu zahvalnost koju osjećam. Ali zbog toga je na meni velika odgovornost zbog iznimnog povjerenja koje mi je poklonjeno", rekao je za Radiosarajevo.ba.

Hadžić kaže kako ima u planu snimanje serije ''Opšta situacija'', humorističnog tipa koja će se baviti aktuelnim stanjem u zemlji.

Logo serije

Logo serije "Opšta situacija"

"Sama serija je počela od likova koje ste imali priliku gledati na Instagramu, a sada je to preraslo u nešto puno ozbiljnije. Mladi ljudi sa prostora BiH napravili su zaista velike korake, samostalno, ali s puno vjere u sebe, u želji da malo osvježe programsku šemu i da publici donesu nešto novo, nešto drugačije, ali što će ih nasmijati i razveseliti. Stavljamo fokus na rješenja, ne na probleme i nudimo način da se prevaziđu stereotipi i loša atmosfera. 'Opšta situacija' će biti sve ono o čemu se glasno šuti", otkrio je Hazim Hadžić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije