Kuća potpuno izgorjela, na zgarištu pronađen samo netaknut Kur'an

Radiosarajevo.ba
Kuća potpuno izgorjela, na zgarištu pronađen samo netaknut Kur'an
Požar od prije dva dana u Đurđeviku, naselju na području općine Živinice, bio je prava tragedija za porodicu Burić, koja je ostala bez kuće u ovom nesretnom slučaju, ali i nadahnuće mnogima zbog zaista neobičnog događaja koji je obilježio ovaj požar.

Iako su pripadnici Vatrogasne jedinice Rudnika mrkog uglja Đurđevik vrlo brzo reagirali kako bi spriječili da vatra u potpunosti proguta ovu kuću, njihov napor bio je uzaludan jer je plamen bio prejak, zbog čega su bolesna majka i njen sin ostali bez svega što su posjedovali.

U pomoć su im, tokom čišćenja kuće i pokušaja da se spasi što se spasiti da, vrlo brzo pritekle komšije i prijatelji, a Armin Alić jedan od njihovih komšija posvjedočio je zaista neobičnoj pojavi. Naime, na zgarištu, na kojem ništa drugo nije bilo čitavo Armin je pronašao netaknut Kur'an, svetu islamsku knjigu.

„U izgorjeloj kući vatre je bio pošteđen Kur'an. Prišao sam zgarištu i vidio da iz hrpe obrušenog materijala viri samo Kur'an. Nijedan harf nije izgorio, vatra je dotaknula samo korice“, posvjedočio je Armin u kratkoj izjavi za Radiosarajevo.ba, a ustupio nam je i fotografije koje svjedoče ovom zaista neobičnom događaju.

On je iskoristio ovu priliku i da pozove sve ljude dobre volje da pomognu njegovim komšijama koji su se našli u nevolji, a kazao na je da svi to mogu učiniti uplatom u Intesa Sanpaolo banci na broj računa: 1543119921126835, na ime Smajo Burić. Dodao je i da su se u akciju prikupljanja novca već uključili brojni građani BiH, među kojima i članovi navijačke skupine Manijaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije