City of Art: Mladi umjetnici vraćaju stari sjaj Počitelju

Radiosarajevo.ba
City of Art: Mladi umjetnici vraćaju stari sjaj Počitelju
Udruženje "Grad umjetnosti", u saradnji sa općinom Čapljina i maestrom Safetom Zecom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta te Ministarstva okoliša i turizma FBiH i ove godine, organizira susrete mladih „ City of Art – Počitelj".

"Ovo su drugi po redu susreti a očekujemo da će ove godine u interdisciplinarnim radionicama uzeti učešće oko pedeset studenata i mentora  iz zemlje i inozemstva.

Među mentorima će se, pored maestra Zeca naći i Rinko Golubović, Vedran Fajković, Damir Imamović, Vlado Podany,  Imrana Kapetanović, Haris Dedović a  sa ponosom ističemo da nam se ove godine pridružuju i profesori sa Univerziteta u Bolonji koji su pokazali interes da njihov Univerzitet postane stalnim partnerom City of Art" ističe predsjednik Udruženja, Hamdija Karalić.

Ostvarena je saradnja sa Udruženjem likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, kroz zajedničko korištenje prostora Likovne kolonije u Počitelju. Kao i sa Fakultetom dramskih umjetnosti u Tuzli i dekanom, Vladom Keroševićem, te Europian Yoth Press Organization.

"Cilj i ideja vodilja City of Art jeste upoznavanje i zbližavanje mladih stvaralaca u kulturi, razmjena ideja i ostvarivanje saradnje na zajedničkim multimedijalnim projektima, međureligijska i međunacionalna tolerancija i poštovanje, vraćanje staroga sjaja Počitelju ali i turistička promocija kulturno – historijskog nasljeđa  Počitelja, regiona općine Čapljina i Bosne i Hercegovine" dodaje predsjednik Udruženja, ističući i pomoć prijatelja - Sarajevska pivara, Autoprevoz Mostar i MFK Sunrise iz Sarajeva.

Svečanost otvaranja II City of Art – Počitelj održat će se u petak 08. jula u 20,00 sati u avliji Likovne kolonije a susreti će potrajati do  19. jula 2016. godine. Na otvaranju će nastupiti klapa Trebižat i  poznati pijanista Vlado Podany.

Direktor ovogodišnji susreta je reditelj Nedim Karalić a programski direktor reditelj Gorčin Zec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije