Zbog velikog interesa, Sjajni momci najavili dodatne termine u Sarajevu

V.A.Z.
Zbog velikog interesa, Sjajni momci najavili dodatne termine u Sarajevu
Već po prvim reakcijama, 'Sjajni momci' su komedija godine, koja će uljepšati i obogatiti ljetni kulturni život u BiH.

Osim provjereno dobrog teksta Neila Simona 'Sunshine Boys' koji je zabilježio uspjeh i na 'Londonskom Broadwayu' - West Endu, vrijednost domaće verzije, prevedene kao 'Sjajni momci' je najpopularnija glumačka trojka u regiji.

Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović skoro deceniju nisu silazili s malih ekrana, glumeći djeda, oca i sina u popularnoj seriji. Nakon ovoga, vraćaju se teatarskim daskama koje su njihova prva i prava ljubav.

U predstavi se radi o dvojici nekada popularnih, sada umirovljenih glumaca Hariju i Aliju. Zaplet nastaje kada Harijev sestrić Zlatan pozove obojicu u TV show da odigraju svoj stari skeč koji ima je obilježio karijeru. Problem je što su Hari i Ali već godinama u svađi...

"To je komad u kojem smo prikazani mi, glumci, naše sreće i nesreće, naše patnje i ljubavi, i naša borba za kruh" rekao je Mustafa Nadarević, veteran ex-jugoslovenskkg glumišta, na konferenciji za medije koja je priređena uoči sarajevskih igranja.

Inače, Sjajni momci svoju su premijeru doživjeli u mostarskom kulturnom centru Kosača, a zabilježena je rekordna posjećenost i odlične reakcije publike.

"U Mostaru nam je bio prvi susret sa publikom, ali humor jednako razumiju i Hercegovci i Bosanci, obično se svi na istim mjestima smiju" pomalo u šali konstatira Nadarević.

Senad Bašić se osvrnuo na nastanak ovog projekta:

"Teatar je medij u kojem kreiramo živi kontakt sa publikom, čovjek u tome najviše uživa. Svi znate da je za nas trojicu u zadnjih deset godina televizija bila ta kojoj smo posvetili karijere. Zato se veselimo što smo ponovo na sceni, jer komedija je žanr koji se odvija u prezentu, u stvarnom vremenu vi osjetite uspjeh i neuspjeh. Pritom su rijetki tekstovi za treću dob, kojoj pripadamo Mustafa i ja, tako da smo veoma sretni što smo našli ovaj poznati tekst", kaže Bašić.

Najavljeno prvo igranje 8. Jula u BKC-u je rasprodano. Preostaje još termin 9. jula u Narodnom pozorištu, a najavljen je i jedan novi termin.

"Predivno je čuti da je predstava u BKC-u još prije tri dana bila rasprodana, pa ćemo je ponoviti 16. jula da zadovoljimo sve one koji nisu mogli doći do karte. Znamo i da u Sarajevu sada ima mnogo onih iz dijaspore. Karte za sva igranja mogu se kupiti na Kupikartu.ba" naglasio je Bašić.

Najmlađi među trojicim, Moamer Kasumović ustvrdio je da mu je nakon rada u jednoj "mašineriji koja nas melje" ovo pravo zadovoljstvo.

"Željeli smo da pokažemo sebe na jedan drugi način, da možemo još bolje i ljepše. A nama je najljepše na sceni. Ovo što smo ovdje napravili je jedan hommage glumcu, možda i priča o nama trojici", rekao je Moamer Kasumović na konferenciji za medije uoči sarajevskih igranja komedije godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije